1
Evrokupovi

DEGENEK: Zajedništvo i sloga nas vode do dobrih rezultata

Objavljeno: 17.09.19 u 12:10

Ekspedicija Crvene zvezde krenula je put Minhena, gde će u sredu susretom sa Bajernom otpočeti takmičenje u grupi B Lige šampiona.

Štoper Miloš Degenek izjavio je pred polazak put Bavarske da veruje da bi Zvezda mogla još bolje da nastupi nego prošle sezone kada je osvojila četiri boda.

– Očekivanja su sigurno veća nego prošle sezone, kada smo debitovali u Ligi šampiona. Već treću godina zaredom smo izborili takmičenje u grupnoj fazi evropskog takmičenja, što je veliki uspeh. Stekli smo potrebno iskustvo za igranje u ovakvoj vrsti takmičenja, znamo šta da očekujemo od utakmica. Uradili smo sve kako bismo maksimalno spremni izašli na teren u sredu, ostvarili što bolje rezultat i još jednom ispisali istoriju Crvene zvezde – rekao je Degenek.

Zvezdin štoper tokom karijere imao je prilike da igra u Nemačkoj.

– Proveo sam šest godina tamo, a od toga godinu i po dana sam igrao na Alijans areni. Minhen poznajem dosta dobro, zaista je jedan predivan grad. Svi znamo kakav je nemački mentalit, oni ni u fudbalu nikada ne odustaju i zato moramo da im uzvratimo na isti način. Bitno je da budemo borbeni, da pametno igramo i da ne odustajemo. Ukoliko bude taoo verujem da možemo da izborimo povoljan rezultat.

Povratnik u crveno-bele redove veruje da će sloga i zajedništvo i ovog puta biti velika prednost njegovog tima.

– Prošle godine smo pokazali da smo ekipa koja ne samo da može da igra sa najboljima, nego da može da dobije takve utakmice. Verujem da možemo da ponovimo dobre rezultate. Pre svega najbitnije je da smo svi zdravi, pa će i rezultati doći. Mnogo smo dobili na iskustvu u odnosu na prošlu sezonu. Smatram da ono što nas krasi i što nam mnogo pomaže u postizanju odličnih rezultata jeste sloga ponašamo se kao jedna porodica. Mnogo igrača je i otišlo i došlo, nismo ista ekipa kao prošle godine, ali je ovaj tim zadržao je duh koji nam je omogući sve one dobre rezultate u prošloj sezoni – poručio je Degenek.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter