0
Evropske lige

SKANDALOZNA IZJAVA: Kako zaustaviti Lukakua? Bacite mu 10 banana!

Objavljeno: 16.09.19 u 20:48

Rasizam nikako ne jenjava u Italiji…

Od početka sezone, čini se, nikada se više nije pričalo o rasizmu na ‘čizmi’, a pojedini sportski radnici umesto da rade na tome da ga bude sve manje, još više ga pospešuju.

Tako je Lusijano Pasirani, italijanski fudbalski analitičar, izjavio da je da je novi napadač Intera Romelu Lukaku gotovo nezaustavljiv kada krene ‘jedan na jedan’, ali da za njega ima leka i tom prilikom upotrebio rasistički izraz.

– Lukaku je jedno od najboljih pojačanja Intera. Ne vidim takvog igrača ni u jednoj drugoj italijanskoj ekipi. On je jedan od najsnažnijih, zato ga volim, kao da je blizanac Duvana Zapate iz Atalante. Oni imaju nešto ekstra što drugi nemaju, daju golove i vuku svoje saigrače. Taj tip ubija ‘jedan na jedan’. Jedini način da ga zaustavite jest taj da mu bacite deset banana da ih pojede – rekao je Pasirini.

Srećom, usledila je nekakva reakcija i to direktora televizije ‘TopCalcio24’ na kojoj je to izgovoreno.

– Gospodin Pasirani ima 80 godina. Hvaleći Lukakua je upotriebio metaforu koja je ispala rasistička. Mislim da se radilo o trenutnom gubitku lucidnosti, ali ne mogu da tolerišem takve greške. On više nikada neće nikada biti naš gost – izričit je bio direktor televizije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter