Utakmice u Nišu i Beogradu podigle su dosta prašine, a o dešavanjima u Superligi Srbije govorio je prvi čovek Partizana Milorad Vučelić.

Predsednik ‘parnog valjka’ je istakao da Crvena zvezda nije kriva, već su krivi oni koji delegiraju i ne kažnjavaju ovakve sudije.


– Da se razumemo, nije ovo protiv Crvene zvezde! Nisu komšije sudile, delegirale sudije, dosudile penal. Sudijska organizacija mora da se pozabavi ovim arbitrom. Interesantno, nije mu prvi put. Sećate se, valjda, jedanaesterca u omladinskom večitom derbiju – istakao je Milorad Vučelić za ‘Sportski žurnal’.

On je govorio o sledećim potezima Partizana, istupanje iz lige nije opcija kao što je bila u decembru prošle godine.

– Partizan nema šta da učini, može samo da podigne glas. Sećate se, svojevremeno sam ukazivao na određene anomalije i… Kažnjen sam! Svi su tad ćutali.. Čak i kad nam se dogodio „Srđan Obradović“, niko nije našao za shodno da kaže: „Eto, Vučelić nas je upozoravao, nepravedno je sankcionisan – istakao je Vučelić.

Sledeća tema bila je pretnja Nenada Lalatovića da će otkriti sve nameštene utakmice.

– Nisam pričao ni sa kim. Čekam da nešto urade! Čujem, Etički odbor je tražio izjavu Nenada Lalatovića. Logično je i da Sudijska organizacija preduzme određene poteze. Ima prostora… Za optužbe koje je izneo Lalatović. Znamo da je Srđan Obradović išao zbog penala u zatvor. Ne, ne prizivam, očekujem samo da svi organi rade svoj posao. Pravna smo država. Eto, sad i Crvena zvezda hoće VAR, pročitao sam izjavu Mitra Mrkele. Do sada smo već mogli da ga imamo – zaključio je Vučelić.