Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, smatra da je video tehnologija što pre potrebna srpskom fudbalu.

Posle utakmice između Crvene zvezde i Inđije, te preokreta crveno-belih u 88. i 91. minutu penalima, od kojih prvi nije postojao, podigla se velika prašina u domaćoj fudbalskoj javnosti.


Svoj sud tim povodom dao je i nekadašnji član Zvezdine generacije iz Barija, a danas funkcioner u FSS, Dragiša Binić.

– Ne valja da se ovakve stvari dešavaju, ali ne znam da li je sudija bio u dobroj poziciji kada se desila sporna situacija. Mogao je da se konsultuje s pomoćnim sudijom, ne znam da li je to učinio – rekao je Binić za ‘Informer’ i dodao:

– Mislim da je pomoćni sudija to mogao da vidi i da ukaže na grešku. Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja. Hitno nam treba taj uređaj da bismo znali ko je napravio grešku – objašnjava Binić.

Binić smatra da Zvezdi nije potrebna pomoć sudija i da će i bez nje biti šampion države.

– ‘Greška nikome ne donosi dobro. U trenutku kada se tako nešto desi veća je šteta po oštećeni klub. Međutim, tako nešto ne treba ni Zvezdi. Neću da razmišljam u tom smeru da je arbitar namerno dosudio penal u korist Zvezde, koja ima najbolji tim u prvenstvu i verujem da će ponovo osvojiti titulu – podvukao je Dragiša Binić.