43
Domaći fudbal

VULETIĆ ZA HS: Dok jedan klub živi od penala, Partizanov svaki gol u ovim uslovima je ‘ljubav u doba kolere’!

Objavljeno: 15.09.19 u 13:46

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oštro je reagovao na jučerašnja dešavanja na stadionu ‘Rajko Mitić’ i preokret Crvene zvezde protiv Inđije koji je podigao veliku prašinu u srpskoj fudbalskoj javnosti.

Sinoć smo bili svedoci neverovatne završnice meča u kom je Inđija vodila od 35. minuta, a srpski šampion sa dva gola iz penala u 88. i 91. minutu došla do sva tri boda.

Prvi jedanaesterac, složili su se svi, pa i direktor Zvezde Mitar Mrkela, nije postojao, dok je drugi došao posle neshvatljive greške golmana gostujućeg tima.

Zbog tih dešavanja, ali i izjave Mrkele da se Zvezda oštro zalaže za uvođenje VAR tehnologije, dobili smo isto tako oštru reakciju čelnika ‘večitog’ rivala.

Profesor Vladimir Vuletić u izjavi za HotSport uporedio je domaće prvenstvo sa delom Alberta Kamija pod nazivom ‘Kuga‘.

– Linglong Super Liga Srbije sve više podseća na Kamijevu “Kugu”, na beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala.
Sinoćni teatar apsurda na našem najdubljem stadionu lansirao je u orbitu novu zvezdu koja je svoj zvezdani uspon započela u prvom kolu na večitom derbiju Omladinske lige Srbije – rekao je Vuletić za HotSport i sam nastavio:

– Mi živimo u vremenu pomamne sladostrasne žeđi jednog kluba za beščašćem, urušavanjem svakog oblika zakonitog ponašanja, etičke izvitoperenosti sve pozivajući se na zakon i etiku.  Tako sportski direktor ovog kluba govori o tome da se taj klub zalaže za hitno uvodjenje VAR tehnologije. On za istinu ne haje jer zna da istina živi daleko od te izjave.

Vuletić je potom podsetio da je Partizan tri puta podnosio inicijativu FSS-u za uvođenje VAR -a: 1. Jun 2017., 2. Avgust 2018. i 3. Februar 2019.godine.

– Krajem marta 2019., Zajednica Super Lige i Prve lige Srbije usvaja zahtev FKP i formira Radnu grupu za uvođenje VAR tehnologije.
Na toj sednici jedino predstavnici Crvene zvezde nisu bili prisutni.

Na jedinom i to nezvaničnom pripremnom sastanku Radne grupe, održanom pocetkom septembra JEDINO FK Crvena zvezda ne šalje predstavnika. Istovremeno, Izvršni odbor FSS tokom leta podelu bodova i zadržava plej-of sistem takmičenja BEZ konsultacija sa klubovima i to nakon prošlogodisnjeg bezuspešnog pokušaja FK Crvena zvezda da podelu bodova ukine na sednici Zajednice. Tadašnjim izjašnjavanjem, klubovi su tu inicijativu odbacili. Sada se ona ostvarila preko IO FSS i to protivno preporuci UEFA da se svaka promena sistema takmičenja ne može primeniti na nastupajuću sezonu. To pravno načelo, vacatio legis, (odlaganje primene zakona kako bi se subjekti privikli na njegovo dejstvo) brutalno je zgaženo od strane IO FSS – objasnio je Vuletić.

Potpredsednik kluba iz Humske na kraju je poentirao.

– Podsećanja i istine radi: inicijativu za podelom bodova u plej ofu svojevremeno je podneo FKCZV i tada su svi glasali za izuzev FKP! Sada se, godinama kasnije, taj isti inicijator pojavljuje sa inicijativom ukidanja svoje nekadašnje inicijative!  Svaki gol, koji Partizan uspe da postigne u ovakvoj ligi, pod ovakvim lakozaobilaznim pravilima, proširenim šesnaestercima i aut linijama, liči na ‘ljubav u doba kolere’.

Mi ostali, rečima velikog Džona Stjuarta Mila moramo biti svesni da ‘čovek, koji nema ništa za šta je voljan da se bori, ništa što mu je važnije od njegove sopstvene sigurnosti, je bedno stvorenje i nema šanse da bude slobodan, osim ako ga takvim ne učine bolji ljudi nego što je on’ – zaključio je Vladimir Vuletić.

0
0

43 Komentara

  1. 60 godina zvezda je državni projekat…o navijačima da ne pričam….ponosmi na pokradene utakmice decenijama…jadni i bedni….dok su bili jači u košarci svi du navijali…kad ih je Partizan prestigao po svemu,košarka više nije bila sport …kao ni vaterpolo i mnogi drugi sportovi….za vas smo najtrofejnije sportsko društvo na svetu i pojedite se….nije Partizan i zvezda samo fudbal…..

    0
    0
    Odgovori
  2. OVI NEBULOZNI KOMENTARI SU CIST ATAK
    NA PARTIZAN. ZASTO TO
    DOZVOLJAVATE. VULETIC JEDINA ISPRAVNA OSOBA U
    NASEM FUDBALU. OKRUZENA KRIMINALCIMA
    ZVEZDE I PARTIZANA. ZASTO
    NE ZASTITITE OSOBU KO
    VULETICA. OVO JE DNO DNA.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pustite mu mec Partizan-Radnik Surdulica 2:1 , da vidi krme debelo kakav je crveni karton dobio Keremek iz Radnickog i kakav penal je sudija svirao za Partizan kada je Bozinov sam pao a da oko njega dva metra nema nikoga. Inace to je jedan od meceva koji je dosao iz dvojke u keca kladionicarski receno,mec pre njega je dosao iz keca u dvojku bas kao i mec posle ovoga sa Radnikom. Na sva tri meca protivnik je dobio crveni karton. Vozdovac-Partizan 1:2 (1:0), Partizan-Radnik 2:1 (0:1), Novi Pazar-Partizan 1:3 (1:0). To su vam TRI UZASTOPNE PRVENSTVENE UTAKMICE Partizana. Dok su svi govorili da namestaju,da ih sudije guraju oni su pevali k…a umire k…a gasi se.Zatim su pevali moze nam se.I zanimljivo da krme debelo nece da kaze da je i Zvezda ostecena jer je sviran ofsajd,tada bi verovatno izjednacila. Propaganda je cudo. Cuvaju se fotelje u slucaju neuspeha.Tek je pocelo prvenstvo vec imaju alibi ako ne osvoje titulu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Krmcino lopovska imas li mozga da ista komentarises poslije sest godina lopovluka. Pa sve se vrati u zivotu pa tako i onih sest godina doslo na naplatu. Ovo su najsladje pobjede od kojih se rak dobija.

    0
    0
    Odgovori
  5. Buco, mnogo si nervozan i ostrašćen. Pošto si video nepostojeći penal za Zvezdu, verovatno si video i faul pre prvog gola Partizana i ofsajd Sadika pre drugog gola. Deluje ubedljivo, čak veoma ubedljivo ovih 3-0 Partizana. Ali uz DVA POKLONJENA GOLA!!!

    0
    0
    Odgovori
  6. Odavno nisam pročitao saopštenje ovakve intelektualne gromade. Citiranje Markesa, Kamija, Stjuarta Mila… …pa onda teatar apsurda, svi ti izrazi… Ovaj čovek treba da bude direktor Narodne biblioteke Srbije. U najmanju ruku, ako mu kojim slučajem izmakne Nobelova nagrada za književnost.

    0
    0
    Odgovori
  7. Ti si kolera srpskog fudbala…pod hitno u izolaciju i lijecenje,da neki normalni (Savo Milosevic) ne bi bili brzo zarazeni…debeli pesko.

    0
    0
    Odgovori
  8. n\Najgore od svega je sto i navijaci fkcz -zive u zabludi i neiskreno podrzavaju lopovluk kluba bez morala .fk c z= kolera .

    0
    0
    Odgovori
  9. Vuleticu vreco puna govana,boli te uvo sto ste dali prvi gol Proleteru posle ociglednog faula .Nije to bitno oni su mali ,vazni ste vi Tudjman i lopovi komunjare.Samo ti kukaj,uzivam da slusam tvoj plac.

    0
    0
    Odgovori
  10. Ako Fk Crvena zvezda ne reaguje vec jednom na ovu obolelu individuu, nesto zaista nije u redu. Zasto ovog gospodina nema da se javi kada se u gol sansi Zvezdi svira nepostojeci ofsajd? Zasto ga nema da se pokrije usima kada Zvezda na svom stadionu (najdubljem) bude pokradena u derbiju na prolece, zakinuta za 2 gola i crveni karton u 30.minutu utakmice i jos minimum jedan crveni karton tokom drugog poluvremena? Gde je kada treba da se prizna da je Scekic do sada na svakom derbiju zasluzio po 3 crvena kartona, a da ne dobije ni zuti do 80.minuta? Gde je bio posle famozne utakmice Partizana i Novog Pazara, kada su gosti dosli sa 11 igraca u Beograd, kada je Partizan postigao 3 neregularna od 4 gola? Gde je bio da komentarise utakmicu protiv Borce kada je Partizan dobio 7-0, secate se svi, ona utakmica kad je Stojkovic sutirao penal, utakmica gde su se igraci iz Borce sklanjali, takoreci bezali od igraca domacinske ekipe? Lazni intelektualac i jos lazniji moralista, drukara i isfrustrirani mrzitelj Zvezde!!!

    0
    0
    Odgovori
  11. Nesto se mnogo cigani uzvrteli,valjda prozvani jer istina najvise boli.Znam da vas je sramota sada zbog ovih desavanja i

    0
    0
    Odgovori
    • Nisu se Cigani uzbudili, vec vi pokazujete da nemate obraze k’o djon, vec k’o armirani beton! Tudjmanovci, shvatite vec jednom, vi ste samo komshija mali, koji je kroz istoriju klupskog fudbala imao prilike samo da bude komshija mali i nishta vishe od toga!
      S’toga, srecno vam bilo u daljoj borbi za drugo mesto u LingLong liZi!

      0
      0
      Odgovori
  12. Sta bi od onakvog kluba…zar pored svih legendi njega da vodi ovaj covek koji vise brine o uspesima Zvezde nego o njegovim promasajima…sramota me je vise

    0
    0
    Odgovori
  13. Sto je zvezda ostecena za 100% sansu to niko i ne spominje, to je ta grobarska hajka..A partizan dao gol iz ofsajda u NS

    0
    0
    Odgovori
    • Ne iz ofsajda, nego iz penala. U jednom napadu 2 prekršaja za penal, igra rukom i povlačenje. Da se zvezdi tako nešto dogodilo sviralibi im 2 penala. Prosto je neverovatno šta sve niste u stanju da branite, i kakve argument imate. Nije sramota napraviti grešku ali kada ste toga svesni i to pokušavate da predstavite kao normalnu stvar onda ste vi upravo ono što branite-sranje.

      0
      0
      Odgovori
  14. Klasicna hajka Crno bele hobotnice, ovi njih zovu da ovaj se javlja i komentarise utakmicu koja nema veze sa Zvezdom, bolest bolest bolest.

    0
    0
    Odgovori
  15. Vuletiču svoje pravno znanje mozes okačiti mačku o rep to ti je UEFA vec dokazala sad si svoj i klupski neuspjeh počeo grobarima opravdavati i trebas im,, mi cemo zivjeti od penala sve dok ne vratimo onih 6 pokradenih titula za vrijeme Karadjica i Tadica sječas se to je ono vrijeme kad su vam sudije produzavale utakmicu po 10 min ili dok nedate gol ono vrijeme kad ste htjeli Zvezdu da unistite a njezinu imovinu da rasprodate raznim Deltama i jos nekim tajfunima,, jos mnogo ce te suza proliti Vuleticu dok nebudete ponovo prvaci, nama se ovako moze mi ovako hočemo a sta mozes ti i tvoj jadni klub

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter