Slobodno se može reći sramotno ponašanje novosadskog kluba prema predstavnicima ‘sedme sile’.

Vojvodina je sazvala vanrednu konferenciju za medije nakon ‘šoua’ za fudbalsku javnost koji je trener Vojvodine Nenad Lalatović priredio na niškom ‘Čairu’, gestikulacijom klanja i vikanjem nekome sa tribina:


– Ovoga mi krsta, ovoga mi krsta, videćeš šta ću da uradim, svaku nameštenu utakmicu, sve ću da kažem.

Međutim, umesto hitnog obraćanja javnosti, novinari koji su došli na lice mesta dobili su informaciju da konferencije neće biti. ‘Mondo’ prenosi da se portparol novosadskog superligaša pojavio u sali, izvinio u ime kluba i obrazložio da je ‘predsednik kluba Vojislav Gajić bio sprečen da dođe’.

Navedeno je da je stav kluba onaj koji je izneo sportski direktor Nikola Lazetić u razgovoru za ‘Novosti’. On je tamo istakao da Lalatović jeste ušao u konflikt sa trenerom Radničkog, Miloradom Kosanovićem, koji ga je prvi napao.

On je rekao da je ‘grupa domaćih navijača neprestano vređala Lalatovića i članove kluba koji su bili na istočnoj tribini’.

– Praktično smo bili navijači i bodrili naše igrače, a Lalatović nam se priključio kada je isključen. Njega je dvadesetak ljudi čitavo prvo poluvreme neprestano vređalo, psovalo, i to tamo gde smo svi najtanji, pominjući porodicu. Ne opravdavam njegov postupak, ali sigurno je da nikom nije pretio – rekao je Lazetić.

U zapisniku piše da je pretio sudijama i da je rekao: ‘Doći ću vam na kućnu adresu’, ali to apsolutno nije tačno, jer je on celo drugo poluvreme proveo pored mene i predsednika Vojislava Gajića, i to odgovorno tvrdim – ispričao je Lazetić.