1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ZVEZDA MEĐU NAJTROFEJNIJIM UČESNICIMA LŠ: Evo koga su crveno-beli ostavili iza sebe!

Objavljeno: 13.09.19 u 13:04

Crvena zvezda u bogatoj istoriji osvojila je veliki titula. Broj od 61 osvojenog trofeja stavlja je u sam vrh liste najuspešnijih klubova koji se ove sezone takmiče u Ligi šampiona.

Najveći sportski muzej u regionu svedok je velikih uspeha koje su crveno-beli postigli kroz istoriju. Crvena zvezda se može pohvaliti ogromnom zbirkom trofeja kao i time da je rekorder po osvojenim nacionalnim prvenstvima i kupovima u Srbiji.

Od osnivanja, Crvena zvezda je čak 30 puta završavala sezonu na prvom mestu i osvajala nacionalno prvenstvo, a 24 puta osvojila je titulu nacionalog kupa. Osvajanjem najprestižnijeg trofeja u evropskom klupskom takmičenju, uz uspehe na nacionalnom nivou, Crvena zvezda svrstala se u grupu najuspešnijih evropskih klubova ovog sporta.

Među učesnicima grupne faze Lige šampiona, od 32 ekipe, samo osam evropskih klubova može se pohvaliti da su uspešniji od Zvezde. Ispred Crvene zvezde nalaze se velikani kao što su Juventus, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Bajern, Liverpul, Benfika i Ajaks. Najtrofejniji klub u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona je Barselona sa 94 titule, dok Lajpcig ne poseduje nijedan trofej u svojim vitrinama.

Veličina Crvene zvezde ogleda se u činjenici da je iza sebe ostavila preko 20 evropskih klubova koji poseduju manje trofeja od nje. Crveno-beli se nalaze prema ovom kriterijumu ispred jednog od najmoćnijih timova i prvaka Francuske Pariz Sen Žermena sa 39 titula, kao i šampiona Engleske ekipe Mančester Sitija koji je do sada osvojio 21 trofej. Takođe, ekipe kao što su Ateltiko Madrid, Totenhem, Čelsi, Napoli, Inter, Zenit i Valensija imaju dosta manje osvojenih titula iako važe za velike evropske ekipe.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter