0
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan

MILOŠEVIĆ: ‘Svaki kiks koštaće nas titule, ja sam u pravu, drugi nisu!’ Da li će igrati Lazar Marković?

Objavljeno: 13.09.19 u 17:11

Trener Partizana Savo Milošević najavio je juriš na pobedu protiv Proletera u Novom Sadu u meču osmog kola Superlige Srbije.

Tokom reprezentativne pauze, struka crno-belih je pokušala da uklopi nove igrače i tim, te krene u seriju napornog ritma u narednim danima.

– Vraćamo se ponovo u kolosek. Verovatno već znate da nas čeka ubitačan ritam u naredne tri nedelje. Vraćamo se i na ono što smo već radili u prethodnom periodu, tako da ćemo mesec dana igrati utakmice četvrtak-nedelja. Trudili smo se da u ovom periodu dodatno završimo pripreme koje nismo uspeli kada je trajalo takmičenje. Nadam se da smo u tome uspeli, videćemo sutra. Utakmica sa Proleterom je na početku ciklusa i ima težinu i važno je da počnemo dobrim i pozitivnim rezultatom ovaj ciklus koji će biti težak i zahtevan. Sa druge strane, već smo dva puta kiksnuli i ne možemo sebi da priuštimo to ponovo. Svaki rival može da napravi problem ako mu to dozvolite.

Partizan već iza sebe ima dva kiksa, poslednji u sedmom kolu protiv TSC-a u Humskoj (1:1).

– Rekao sam da posle TSC-a nisam imao razloga da budem nezadovoljan. Nije bila loša niti koncentracija, niti voljni momenat, čak ni nivo igre, ali se desilo da smo promašili desetak zicera. To je fudbal i to se dešava, ali mislim da je reakcija bila dobra posle Kruševca. Verujem i da za sutra i sve utakmice u našoj ligi koje nam slede – neće nam se ponoviti Kruševac – kaže Milošević.

Kadrovska slika je dobra, osim Sejdube Sume koji je povredio mišić.

– Verujemo da ni tu nemamo veliki problem, jer on ima problem sa mišićem koji vuče tri nedelje. Igrao je nekoliko utakmica sa tim i to je pravi problem. Zato on neće nastupiti sutra jer nam treba za veliki broj utakmica koji nam sledi posle – rekao je Milošević.

Da li će biti spreman Lazar Marković?

– Lazar je u solidnom stanju u odnosu na njegovu situaciju, s obzirom da je u ovom periodu trenirao individualno, ali opšti utisak je da je u mnogo boljem stanju od onog šta smo očekivali. On će sutra biti u kombinaciji za tim i verujem da će biti u prilici da pomogne. Verujem da će sutra biti korišćen u nekoj meri – odgovorio je trener.

– Lazara znam od kadetskog nivoa, apsolutno može da igra na sve tri pozicije iza špica na najvišem nivou, samo je u pitanju njegova fizička sprema. Ono što sam ja video kroz niz utakmica, on na svakoj poziciji može da bude jako opasan i podjednako kvalitetno da igra. Videćemo, zavisiće dosta i od situacije, protivnika i povreda, zavisi gde ćemo ga više koristiti. Dobili smo puno jer smo dobili igrača koji može da pokrije više pozicija – rekao je Milošević.

Posle TSC-a je Milošević rekao da svaki slab rezultat Partizan miljama odaljava od titule.

– I dalje mislim isto. Svaki loš rezultat nas odaljava od borbe za titulu. Ako neko drugi misli drugačije, nije u pravu. Ja jesam u pravu. Problem je što je neko to protumačio da smo mi odustali od titule, ali to nije tako. Videli smo u poslednje dve sezone da Zvezda zaista gubi vrlo malo bodova i svaki poraz i nerešena utakmica nas značajno udaljava od borbe za titulu. To je realnost, ali to ne znači da odustajem od titule. Na kraju krajeva, imamo tri derbija do kraja – naglasio je Milošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter