0
Domaći fudbal

FOTO: Banjica

NEMA VIŠE OPRAVDANJA: Banjica je spreman za ‘elitu’!

Objavljeno: 12.09.19 u 19:25

U petak zvanično startuje takmičenje u Drugoj futsal ligi Srbije, a jedan od favorita za plasman u viši rang je KMF Banjica.

Nebesko-plavi napravili su rez tokom leta. Prošle godine za dlaku je izmakao baraž za viši rang, ali opravdanja više nema, Banjica želi sledeće godine da igra u ‘eliti’. Uprava kluba na čelu sa predsednikom Ivanom Koljenšićem, sportskim direktorom Milanom Grahovcem i trenerom Slavišom Damjanovićem zadržala je sjajan trio golmana Damira Destanija, najbolje ocenjenog igrača prošle sezone Igora Smajlagića i snažnog Antu Vasovića.

Takođe, na Banjicu je stiglo deset pojačanja Božidar Simić iz Sopora, Nikola Virijević iz Sopota, Igor Jovanović iz Crvene zvezde, Aleksa Sredojević iz Metalca, Vladimir Vukašinović iz Metalca, Marko Sekulić iz Bečeja, Veljko Petrović iz Intelektualca i kao slobodni igrači Igor Mitić, Milan Spasić i Veljko Kursulić. Nebesko-plave su napustili kapiten Jovan Ristanović koji je otišao u FON, Stefan Dimić koji je pojačao Vranje i Marko Macanović koji sada nosi dres FAM-a.

– Radujem se početku prvenstva u koje ulazimo sa većim ambicijama. U debitantskoj sezoni smo imali odlične rezultate i osvojili prvi pehar u istoriji kluba, voleli bi smo da se to ponovi, a u prvenstvu da odemo još korak dalje, a to je ‘elita’. Zadovoljan sam učinjenim u prelaznom roku, osvežena je ekipa, momci vredno treniraju, daju maksimum. Hemija u ekipi i celom klubu je sjajna i svi jedva čekamo sutrašnji debi na Banjici pred našim navijačima koji su nam bili prošle sezone vetar u leđa – istakao je prvi čovek Banjice, Ivan Koljenšić.

Sportski direktor Milan Grahovac se osvrnuo na leto odrađeno van parketa na ‘transfer pijaci’.

– Očekuje nas bolja i jača Banjica ove sezone, uradili smo sjajan posao u prelaznom roku, što se već pokazalo na pripremnim utakmicama. Momci su sjajni i pružaju maksimum na treninzima. Očekujemo i ove sezone odličnu posetu na Banjici i podršku naših navijača, a mi ćemo se kao klub potruditi da ih obradujemo pobedama. Što se tiče ambicija, Banjica će pokušati da ostvari san o ‘eliti’, energiju za to imamo – jasan je bio direktor kluba Milan Grahovac.

Banjica prvi meč u Drugoj fursal ligi Srbije igra u petak od 18.30 protiv Bečeja u dvorani ‘Voždovac’ na Banjici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter