0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički / Marko Aleksovski

MILORAD KOSANOVIĆ: Jako težak period je pred nama!

Objavljeno: 12.09.19 u 16:15

Fudbaleri Radničkog u petak od 18 časova dočekuju Vojvodinu, u premijernom meču osmog kola Superlige Srbije.

Nišlije u ovaj meč ulaze kao petoplasirana ekipa na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dok su Novosađani na drugoj poziciji sa tri boda više. Duel protiv Vojvodine je na redovnoj konferenciji za medije najavio šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović.

– Mi u petak otvaramo seriju od tri neugodne i zahtevne utakmice u ovom ciklusu. Posle Vojvodine gostujemo u Inđiji, a onda nam dolazi Partizan. Jako je bitno da protiv Vojvodine napravimo što bolji rezultat. Dobro smo radili ove dve sedmice, puno smo razgovarali o greškama koje smo pravili u prethodnim mečevima i verujem da ćemo biti bolji nego do sada. Čeka nas jedna neprijatna utakmica. Vojvodina posle dužeg vremena beleži odlične rezultate, tako da je pred nama ozbiljan posao. I oni dolaze ovde sa velikom željom da osvoje sva tri boda, što mi naravno ne smemo da dozvolimo. Bez obzira na poteškoće u kojima se nalazi Radnički od početka priprema pa do danas, nemamo pravo da puštamo nikome ništa i da unapred kažemo da nešto ne možemo. U našem timu ima puno kvaliteta i mi možemo da se suprotstavimo svakom timu u ovoj ligi, pa tako i Vojvodini. Očekujem da sutra odigramo mnogo bolji meč nego prošla dva, mnogo agresivniji i nadam se da ćemo uspeti da izborimo povoljan rezultat, što bi bilo jako dobro u ovom momentu. Ne plašimo se nikoga, napašćemo ih i ja verujem u dobar ishod- rekao je Kosanović, koji je najavio nekoliko promena u startnoj postavi, ali za razliku od prethodnih utakmica nije želeo da izdiktira prvi tim.

– Mogu samo da kažem da će biti promena. Imamo dvojicu novajlija koji su spremni da nam pomognu i očekujte prirodnu postavu, za razliku od onih do sada kada smo morali da se „krpimo“ na određenim pozicijama, posebno u veznom redu. Treba nam vremena da sve ovo postavimo onako kako treba. Mnogi zaboravljaju da mi sada imamo samo trojicu igrača iz prošle sezone, koja je bila istorijska za Radnički. Ko se razume u fudbal zna koliko je to teško nadoknaditi. Pa i ja još nisam siguran koji je tim ovde najbolji. Imamo i problem jer u ekipi imamo sedam stranaca, a trojica ne mogu da budu u protokolu zbog propozicija, pa i tu moram da vagam koga da ne „skinem“ za utakmicu a da to bude najmanje opasno po tim. U svakom slučaju učinićemo sve da do zime izvučemo situaciju i ostanemo u vrhu tabele, a onda ćemo odraditi takav prelazni rok da utakmice poput ove sa Vojvodinom nama neće predstavljati nikakav problem. I to ne u Nišu, već i u Novom Sadu – istakao je trener Radničkog.

Karte za ovu utakmicu prodaju se na biletarnici ispred hale Čair po standardnim cenama. Za istočnu i zapadnu tribinu potrebno je izdvojiti 300 dinara, a za južnu 150 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter