0
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

BORJAN IZ UGLA SELEKTORA: Sneža kaže ‘Čoveče, imaš malo dete’, ali je njemu stalo do Kanade!

Objavljeno: 12.09.19 u 20:13

Zanimljivu priču o Milanu Borjanu napravio je kanadski portal ‘Between the Sticks’, a selektor Kanade je objasnio odnos golmana Crvene zvezde prema reprezentaciji.

Prvi deo priče prožet je izjavama golmana Kanade i Crvene zvezde, a prva tema je bio njegov dolazak u Kanadu iz daleke Srbije.

– Porodica mi je u Kanadi tako da uživam svaki put kad dođem, jer možemo da se vidimo. Dugo nisam bio ovde, nismo se videli, nigde nije kao kod kuće – rekao je Milan Borjan, a onda po ko zna koji put objasnio zašto je izabrao Kanadu, a ne Srbiju.

– Imao sam izbor, da branim za Srbiju ili Kanadu. I izabrao sam na kraju Kanadu. Zašto? Zato što je ta zemlja pomogla mojoj porodici u teškim momentima i to je način na koji želim da joj uzvratim na svemu.

Neizbežna tema bio je veliki uspeh Crvene zvezde i drugi plasman zaredom u grupnu fazu Lige šampiona.

– Ponovo smo dobili atraktivnu grupu sa velikim imenima. Biće uzbudljivo, momci su uzbuđeni, a i u prvenstvu nam dobro ide. Spremni smo za Ligu šampiona, imamo bogato iskstvo iz prošle sezone i mislim da će ova biti još bolja – rekao je Milan Borjan.

FOTO: FK Crvena zvezda

Kanadski selektor Džon Herdman je govoreći o velikoj želji Milana da brani za Kanadu pomenuo i njegovu lepšu polovinu Snežanu.

– Borajn je ponosan što brani za Kanadu. Supruga mu kaže ‘imamo malo dete, zašto ideš da braniš protiv Kube?’ Zato što mu je stalo! Njegov klub mu poručuje da se vrati ranije, ali Milan uzvraća: „Ne, ostajem ovde jer sam vođa’ – rekao je Herdman.

Govorio je selektor Kanade o kvalitetima ‘jedinice’ Crvene zvezde.

– Milan je top golman. Ako pogledate njegove brojke i statistiku, to što je bio treći golman prošle sezone u evropskim takmičenjima, a igrao je protiv Firmina, Slaha, Mbapea, Nejmara… to nešto znači. Njegovi konkurenti u Kanadi nemaju prilike za tako nešto svakog vikenda i jasno je zašto je Borjan u prednosti. Kada pogledate šta je sve postigao i u dresu Kanade i Zvezde ne možete da mu ne odate priznanje.

Na kraju Milan Borjan je govorio o svom ugovoru sa Crvenom zvezdom, to jest mogućnosti da se vrati u Kanadu i brani recimo za Toronto ili Vankuver u MLS-u.

– Život je kocka i nikad se ne zna šta će se dogoditi u budućnosti. Imam ugovor sa Crvenom zvezdom na još četiri godine. Ujedno završavam trenersku školu, možda jednog dana ovde postanem trener (misleći na Kanadu) – zaključio je Borjan i obradovao navijače Zvezde da bi karijeru mogao da završi na ‘Marakani’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter