3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VOJSKA DOČEKALA ZVEZDU: Garda vojske Republike Srbije dočekala crveno-bele (FOTO)

Objavljeno: 11.09.19 u 16:40

FK Crvena zvezda imao je posebnu čast da prvotimce, stručni štab i predsednika kluba ugosti Vojska Srbije.

Jutro je za crveno-belu ekspediciju bilo rezervisano za posetu Garde vojske Srbije. U jednoj od najelitnijih jedinica Vojske Srbije crveno-beli tim dočekan je uz visoke počasti. Crveni tepih bio je postavljen za srpske šampione koje su na poseban način pozdravili gardisti Vojske Srbije.

Predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, trenera Vladana Milojevića, stručni štab i fudbalere ugostio je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

FOTO: FK Crvena zvezda

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije – rekao je Todorović.

FOTO: FK Crvena zvezda

Lepo iznenađenje pripremili su članovi Garde treneru Milojeviću. Nakon prezentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju – poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučeniku Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ispred Garde ekipa Zvezde imala je priliku da obiđe impozantne svedoke istorije, neke od najluksuznijih automobila u kojima se vozio predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja fudbalera i potrudili se da im što bolje predstave svaki avion. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

FOTO: FK Crvena zvezda

Usledio je i zajednički ručak, a potom su piloti i fudbaleri dogovorili novo druženje.

0
0

3 Komentara

  1. PRVO TENK PA AVIONI.
    VODE IH KO BELI MEDVEDI.
    NA REDU JE KABINET KOD
    VODJE !MEZIMCE VLASTI !
    DOKLE BRE TAKVI ARSINI !?

    0
    0
    Odgovori
    • Aj shto si puko s’mozgom, nego jel se pitash, odakle vam tolike pare za ove silne strance koje dovedoste?
      Ne?
      Pa dao vam Vuchic i njemu se zahvaljujete svakog 6. u mesecu!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter