23
Domaći fudbal

FOTO: Instagram /pfcbg

OBJAVLJEN INTEGRALNI TEKST ŽALBE: Vuletić spomenuo i Zvezdu u Partizanovoj odbrani u Nionu (FOTO)

Objavljeno: 10.09.19 u 19:20

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić predvodio je pravni tim crno-belih u Nionu tokom zasedanja Disciplinske komisije UEFA.

Partizan je odlukom UEFA kažnjen sa dve utakmice bez prisustva navijača zbog ispada u duelu protiv Malatije, a nakon uložene žalbe, profesor Vladimir Vuletić juče nije uspeo da ubedi ‘disciplince’ Evropske kuće fudbala da se ta kazna ‘prepolovi’.

Danas je objavljena integralna verzija teksta njegove odbrane, u kojoj se izdvaja spominjanje i Crvene zvezde, te njenog ispada u duelima protiv nemačkog Kelna.

Podsetimo, deo kazne Partizanu bio je i zbog skandiranja bivšem kapitenu Zvezde Mičelu Donaldu ‘pi*ko ciganska’, na šta se Vuletić osvrnuo i istakao da se tu nije radilo ni o kakvom rasizmu.

– Ovde je reč o internom, a ne univerzalnom jezičkom i sintaksičkom značenju ovog pokliča koji, podvlačimo, nema baš nikakve veze sa rasizmom – napisao je Vuletić, a zatim video snimcima navijača podsetio na utakmicu između Zvezde i Kelna:

– Na snimku koji vam je predočen, 35.000 ljudi glasno skandira ‘Deutsche Schweine’ i delegat i FARE izvestilac to ne evidentiraju. Ovde pojedinac skandira, taj pojedinac može biti pripadnik rivalskog kluba, infiltriran da učini inkrimisano delo. Ovde nije reč o 35.000 navijača koji čine isto delo.

Potom je poentirao.

– Da li bi svaki prosečan delegat ili FARE izvestilac ovakav poklič okarakterisao kao rasistički, ukoliko se poklič ‘p**ko ciganska’ na ovakav način tretira kao rasistički? Dakle, ili su oba rasistička, ili nije nijedan.

Takođe, u izveštaju FARE posmatrača u meču Partizan-Malatija se navodi da je Donaldu dva puta dobačeno ‘majmune’.

– FK Partizan se o ovome nije mogao ni izjasniti, budući da nema ove opaske u izveštaju delegata koji je dat kao osnov FK Partizan da se izjasni pri otvaranju disciplinskog postupka. Štaviše, delegat čak navodi da on nije čuo ni skandiranja ‘p**ko ciganska’, ali ih navodi u svom izveštaju, i to kao deo izveštaja FARE izvestioca.

0
0

23 Komentara

  1. Ovo dovoljno govori o coveku kakav je. Umesto da brani svoj klub, on ide da bi tuzakao druge i napadao ih. To je vec ozbiljna bolest, koja treba da se leci. Sud zanimaju argumenti, a ne da li je Zvezda ili Napoli, Real, Bajern itd. uradili nesto drugo. Ali, sad mi ih zaista nije zao sto su kaznjeni. I treba im tako. A Vuleticu, ne sekiraj se, resice se uskoro i ko je prijavio Zvezdu za tzv namestanje protiv PSG-a, pa ce debele pare da se placaju za tu klevetu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovaj je pustio biću zvezda PSŽ ,sad se zna odakle je došla.Sramota otiso čovjek da ukopa drugi klub ,a ne da svoj brani bruka nevidjena

    0
    0
    Odgovori
  3. Hahahahahha. Pa.ovaj I sanja Zvezdu. Ne bi imao sta da radi da je nema. Verovatno je I molitvama spominje. E kad bi komsiji crkla krava, seljacki rezon. Ljubomora sisti iz.njega, al kad bi ga samo pozvali u upravu Zvezde …. hmmmmm. Dupe bi dao. Zato od kompleksa I muke kasiku ne ispusta.

    0
    0
    Odgovori
  4. Šta drugo očekivati oddebelog nego pljuvanje po Zvezdi . Njemu je važnije da i Zvezdu kazne nego da Partizanu smanje kaznu. Bruka ko predstavlja Partizan !

    0
    0
    Odgovori
    • Cigani sta je vas Problem.
      Kako to da puna marakana protiv Svajcaraca ni jeden prolaz se nevide, a zna se propisi Uefe nema kazne Partizan protiv BATE kaznjen sa dve utakmice.
      Kako to da protiv Olipiakosa stignu privatni snimci sta se desavalo na atletskoj stazi.
      Kako to da utakmicu sa Danaca sudija bezi iza kucice ja rezerne igrace i nemoze da izadje sa terena 10min i nema kazne.
      LS to je ok cestitam ali kako ste dosao do nije
      REZULTATI 1:1 1:1 2:2 2:2 CETRI X TO SE NIJE DESILO OD KADA SE IGRA OVAKVA LS.
      Znaci da igraju jedanaest Hitlera protiv vas navijao bih za njih navijao bih i za Dinamo iz ZAGREBA navijao bih i za HAJDUK IZ SPLITA I ZA FLJAMUNTARI ali za vas NIKADA.
      Nije to patriotizam to je Estetika kako rece veliki pisac BOZO KOPRIVICA.
      PS Pozdravite Dejana Stankovica i Zorana Lakovica za pametne cigane dovoljno .

      0
      0
      Odgovori
      • Pa normalno pisanje hrvatskog navijača……al pazi debilu da neko ne sazna ko si….a može,…….biće ti veselo kao vašoj lepoj

        0
        0
        Odgovori
      • Eto vidis sine,iskren si pa i da nisi takvi ste svi i znamo za koga bi navijali,a to sto je Uefa takva prema nama,a ne i prema vama,to vam sine kaze ko je najveci klub u ovim krajevima

        0
        0
        Odgovori
      • Po ovome što kažeš, za koga bi sve navijao ( Hitler, Dinamo, Hajduk, Fljamurtari… tebi je stvarno mesto u ustaškoj Hrvatskoj. Takvi bolesnici ižive tamo.

        0
        0
        Odgovori
      • Tako što vi non stop mešate babe i žabe. U jednom slučaju se radi o nebitnom klubu sa Balkana a u drugom o osvajaču lige šampiona koji je uvek poželjan u takmičenju jer privlači publiku a ovaj drugi je opet nebitan. Da li treba još pojašnjavati. Opet su kompleksi čudo a ovaj debeli leluja malo duže ali to je njegov problem. Inače nastavite da kopirate Zvezdu i treba to da radite jer je to normalno ugledati se na tako veliki i uspešan klub.

        0
        0
        Odgovori
      • 2:2,1:1_jang.b 0:0,2:2, salzburga, prošli u regularnom toku utakmice sa više postignuti golova u gostima,,,, za tazliko od vas obe na sreću u penal seriji,,,, 0:1,1:0,(4:3)pNjukasl ,,,,2ć:2,,2:2,(3:2)p,Andraleht

        0
        0
        Odgovori
  5. Da li je ovaj covek normalan on je izgubio svaki kompas malo malo pa se uhvati zvezde sto se ne uhvati za dinamo,hajduk(bratske klubove) nego se hvata klubova iz Srbije on stvarno treba da se javi u Lazu Lazarevic i to pod hitno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter