0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

NEMANJA VIDIĆ: Ko je igrao u Crvenoj zvezdi, taj ne zna šta je strah!

Objavljeno: 09.09.19 u 13:37

Jedan od najboljih srpskih fudbalera u istoriji, Nemanja Vidić, dao je zanimljiv intervju medijima u Engleskoj.

Slavni štoper Mančester junajteda je za poznati ‘The Sun’ pričao o iskustvima iz svoje bogate karijere, a dotakao se i stadiona koji su na njega ostavili najveći utisak.

– Igrao sam u Napulju sa reprezentacijom… Taj stadion imao je reputaciju glasnog, zastrašujućeg. Ali kada igrate u Crvenoj zvezdi, na Marakani, vi posle toga zaista više nemate čega da se plašite. Da li sam se nekada uplašio navijača? Možda samo na Seltik parku tokom prvih desetak minuta utakmice, kada navijači bljuju vatru ka vama. Voleo sam, ipak, da igram tamo. Zbog svog mentaliteta osećao sam se kao da sam odrastao uz te navijače i tu buku – izjavio je Vidić.

Istakao je među napadačima koji su mu zadavali najviše problema Olivera Birofa, Raula Gonzalesa, naravno, Lionela Mesija, ali i Pitera Krauča.

– Da, on je bio moje prvo veliko iskustvo u Premijeršipu. Nikada ranije nisam igrao protiv nekoga tako visokog. Kada sam ga ugledao, pomislio sam: ‘Vau, šta mogu da uradim s ovim momkom’.

Sa Didijeom Drogbom je vodio epske duele.

– Veoma pametan napadač. Umeo je da uđe u mozak defanzivca, uvek je bio tu. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu.

Serhio Aguero ga je ugrožavao brzinom i pokretljivošću.

– Uvek zna gde će lopta otići i gde treba da napadne. Ima nisko težište i to je problem za defanzivce, pogotovo one visoke. Brzo menja smer“.

Luis Suarez je bio posebno opasan, čak i kada ne zna šta će sa loptom.

– Sve radi u trku, rafalno. Mislim da često ne zna šta tačno radi, ali mu uspeva. Veoma je direktan, uvek gladan golova. Trči 90 minuta, ima mnogo vatre u njemu – opisao je Vidić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter