Klub ih Humske u predstavništvu UEFA pokušaće da odbrani potpredsednik Vladimir Vuletić.

Odlukom Disciplinske komisije Evropske kuće fudbala Partizan je kažnjen sa dve utakmice bez prisustva navijača, a sve zbog spornog simbola ‘Keltskog krsta’ koji se pojavio na istočnoj tribini u meču protiv Malatije, kao i navodno rasističkih povika prema bivšem kapitenu Crvene zvezde Mičelu Donaldu.


Podsetimo, crno-beli su po dobijanju odluke pokušali žalbom da odlože izvršenje kazne, ali nisu uspeli i u susretu sa Moldeom smo na tribinama gledali skoto 6.000 dece na tribinama u Humskoj.

Sada je došao dan za konačnu odluku, koja će biti saopštena na sastanku u Nionu sa početkom u 14 časova. Interese Partizana braniće potpredsednik Vladimir Vuletić, koji je još juče otputovao u Švajcarsku i pokušao maksimalno da se pripremi za borbu sa ‘disciplincima’ UEFA, koji su često neumoljivi.

FOTO: Instagram /pfcbg

Profesor Vuletić će pokušati da ih ubedi da se ‘Keltski krst’ nikada ranije nije pojavljivao u Humskoj, te da je protiv Malatije to bio izolovan slučaj. Takođe, i da skandiranje Mičelu Donaldu ‘pi*ko ciganska’ nije rasistička parola, već uobičajeni deo navijačkog ‘folklora’ kada su u pitanju navijači ‘večitih’ u Srbiji.

Nada se šef pravnog tima Partizana da bi UEFA mogla da popusti i da je jedna odrađena utakmica bez publike sasvim dovoljna kazna.

Ishod bi trebalo da bude poznat u popodnevnim časovima i tada će biti poznato da li će ‘parni valjak’ u prvom kolu grupe L Lige Evrope dočekati AZ Alkmar sa ili bez prisustva publike.

Šansa da se umanji kazna srpskom klubu postoji, ali sa UEFA se nikada ne zna…