Uspesima Crvene zvezde u Evropi neizmerno se raduju svi zvezdaši, ali i profesionalni klubovi u Srbiji, jer je naš klub, zahvaljujući drugom uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, srpskom fudbalu za dve godine doneo sumu od sedam miliona evra.

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti. Savez i Superliga dogovaraju se na koji način će distribuirati dobijen novac, a sigurno je da čitava domaća liga oseća benefite.


Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130 miliona evra na broj saveza koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko tri i po miliona evra.

Prethodne godine, zahvaljujući učešću našeg kluba u najelitnijem evropskom takmičenju, srpski fudbal dobio je takođe oko 3,5 miliona evra, zbog čega su izgrađeni i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji.