10
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

ZAŠTO JE OVO VELIKI REZULTAT: Zvezda srpskom fudbalu donela sedam miliona evra!

Objavljeno: 08.09.19 u 13:10

Uspesima Crvene zvezde u Evropi neizmerno se raduju svi zvezdaši, ali i profesionalni klubovi u Srbiji, jer je naš klub, zahvaljujući drugom uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, srpskom fudbalu za dve godine doneo sumu od sedam miliona evra.

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti. Savez i Superliga dogovaraju se na koji način će distribuirati dobijen novac, a sigurno je da čitava domaća liga oseća benefite.

Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130 miliona evra na broj saveza koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko tri i po miliona evra.

Prethodne godine, zahvaljujući učešću našeg kluba u najelitnijem evropskom takmičenju, srpski fudbal dobio je takođe oko 3,5 miliona evra, zbog čega su izgrađeni i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji.

0
0

10 Komentara

  1. Ti izračunao ?Morao bi da znaš da je matematika EGZAKTNA NAUKA. Potrebni su ti dokazi da Zvezda uzme od države 30 mil evra. Ne lupetaj !

    0
    0
    Odgovori
  2. Evo, ja izracunao da je Partizan u zadnjih 17 godina doneo srpskom fudbalu 39 mil. evra i to onda kad je bilo mnogo potrebnije za suvo prezivljavanje u opstoj nemastinji i bedi. I niko to ne napisa i ne trabunja o hvalospevima „svemocnim“ i velezasluznima! Zvezdina kuhinja svaki dan izmislja raznorazne patkine kljunove da bi se o njoj pisalo u pozitivi i da bi se zabasurile sve privilegije koje imaju dok drugi rade i zive u tisini. Bas me se za njene doprinose kad godisnje uzima najmanje 30 mil. evra iz raznoraznih drzavnih izvora! I o tome svi cute a Terzic se besno hvali kako mu nista drzava ne daje i da je razgovarao sa svevisnjim svaki dan! Svako vreme koje dodje mora i da prodje! Dace bog!
    I molim vas da nam nista ne pomazete, bolje da kupite jos devetog i desetog stranca. To je ono gde taj klub „oduzima ovoj zemlji i Ligi, i to visesturko vise nego sto toboze donosi!. Sto kaze Radovan Damnjanovic „A sta cemo sad?!

    0
    0
    Odgovori
    • Kako beše ono ,,kurva gasi se,,
      Svaka motka ima dva kraja , dodje red da se obije i vama o glavu ….
      Što više pričate , dublje upadate u glib koji ste sami napravili … Tišina ugrožena vrsto …

      0
      0
      Odgovori
    • Pa čekalo se da Zvezda zaradi da bi se objavilo, do sada se nije ni znalo da savez dobija bilo koji iznos od učešća timova u evro takmičenjima, to je vaša zaostavština, da se ništa ne zna o tokovima novca

      0
      0
      Odgovori
  3. Znači,Zvezda vas sve finansira ! To je razlog da je mrzite,ne kaže džaba ona narodna izreka,,ako hoćeš da dobiješ neprijatelja,pomozi mu“. Baš ove dežurne forumaše bolesnike boli istina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter