0
Fudbal

STIGLE REAKCIJE: Česi osudili potez svojih navijača, a kapiten tzv. Kosova je slikom ‘udario’ na Srbe (FOTO)

Objavljeno: 07.09.19 u 13:08

Velika prašina podigla se zbog utakmice reprezentacija tzv. Kosova i Češke koja se danas igra u Prištini od 15 časova.

Šest muških i dve ženske osobe među navijačima reprezentacije Češke privedeni su sinoć zbog posedovanja opreme za upravljanje dronom, zastava Srbije i parole ‘Kosovo je srpsko’.

Češki fudbalski Savez se ogradio od tog događaja i pokušaja performansa na današnjem meču koji se igra na stadionu ‘Fadilj Vokri’ u Prištini.

– Ta grupa je imala dron, srpsku zastavu i transparent sa napisom ´Kosovo je Srbija’. Takođe, nađena je pirotehnika i noževi. Češka fudbalska reprezentacija želi jasno da se izjasni da odbija bilo kakvo slično ponašanje navijača koje bi vezivalo politiku i sport. Situaciju rešava kosovska policija u saradnji sa ambasadom Češke – rekao je portparol češkog Fudbalskog saveza Mihal Jurman.

Portparol češkog Ministarstva spoljnih poslova Robert Žehak otkrio je da je kosovska policija saslušala sve privedene navijače, od kojih je jedan imao srpsko državljanstvo.

– Češka ambasada je sa njima u vezi, svi su u redu i na putu za Prištinu. Prema našim informacijama hteli su da tokom utakmice unesu transparente sa napisima o Kosovu i Srbiji. Policija je kod njih našla i dron – rekao je Žehak.

Ubrzo se oglasio i kapiten tzv. Kosova i fudbaler Lacija Valon Beriša, koji je uzvratio provokacijom na račun Srba.

– Na balkanskim stadionima može se mahati samo jednom zastavom. Nezavisnost – napisao je Beriša u objavi na Fejsbuku, koja je ubrzo obrisana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter