0
Domaći fudbal

FOTO: Scotish FA

EURO 2020: Kosovo iznenadilo Češku, Heri Kejn het-trikom pogurao Englesku ka pobedi, Island i Ukrajina slavili

Objavljeno: 07.09.19 u 20:07

Do sada su odigrane četiri utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020.
Engleska je bila sigurna protiv Bugarske na Vembliju uz het-trik Herija Kejna. U našoj grupi Ukrajinci su nastavili sa dobrim igrama i čuvaju prvo mesto. Island je savladao Moldaviju sa 3:0 i drži prvu poziciju u grupi. Takozvana država Kosovo iznenadila je Češku u Prištini i golom Vojvode slavili su sa 2:1. 

Engleska – Bugarska 4:0 (STATISTIKA MEČA) 

Fudbaleri Engleske nisu imali mnogo problema da savladaju Bugarsku. U prvom poluvremenu na Vembliju je Heri Kejn načeo ekipu Bugara u 24. minutu.

Golman je napravio veliku grešku nakon pritiska Engleza. Iliev Ivanov je spustio loptu i dodao štoperu, koji mu je vratio, a on ponovo pokušao da proigra štopera. ‘budan’ je bio Rahim Sterling koji je presekao pas i u petercu našao Kejna. U drugom poluvremenu Kejn je sa bele tačke u 50. minutu uvećao na 2:0.

Napadač Totenhema našao se u ulozi asistenta kod trećeg gola pet minuta kasnije. Utrčao je u šesnaesterac, imao priliku da šutira, ali je odlučio da proigra Sterlinga u petercu koji je imao lak posao da ubaci loptu iz neposredne blizine u prazan gol.

Kejn je u 73. minutu sa bele tačke postavio konačnih 4:0.

Island – Moldavija 3:0 (STATISTIKA MEČA) 

Island je savladao Moldaviju i našao se trenutno na prvom mestu grupe H u kojoj se nalaze i Turska i Francuska. Sigtorson je doneo vođstvo Islandu u 31. minutu, Bjarnanson je povećao na 2:0 u 55. minutu, dok je autogolom Mudraca u 77. minutu postavljen konačan rezultat 3:0.

Litvanija – Ukrajina 0:3 (STATISTIKA UTAKMICE) 

Ukrajina je nastavila pobednički niz u grupi B te je četvrtom uzastopnom pobedom zacementirala prvo mesto ispred Luksemburga, Srbije, Portugala i večerašnjeg protivnika Litvanije. Zinčenko je doneo vođstvo Ukrajincima u 7. minutu, Marlos je u 27. minutu uvećao prednost na 2:0, u 27. minutu, dok je konačnih 3:0 postavio Malinovski u 62. minutu.

TZV Kosovo – Češka 2:1  (STATISTIKA UTAKMICE) 

Uspela je Češka da dođe do vođstva u 16. minutu preko Šika, izjednačio je Murići u 20. minutu. Konačnih 2:1 postavio je Malesije Vojvoda u 67. minutu .

FOTO: Scotish FA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter