0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

PETAR MIĆIN: Želeo sam prošle godine da se vratim, ali mi Udineze nije dao!

Objavljeno: 06.09.19 u 18:30

U smiraj prelaznog roka Čukarički je na pozajmicu iz Udinezea doveo Petra Mićina.

Ovaj momak rođen 29. septembra 1998. godine u Novom Sadu, u Italiju je otišao upravo sa Banovog brda, posle sjajne polusezone 2017/18 u dresu Brđana, kad je u 17 mečeva postigao pet golova. Na Apeninskom poluostrvu Mićin se nije naigrao, a želju da se vrati na Banovo brdo pokazao je još pred početak prošle sezone. No, tada nije došlo do obnavljanja saradnje sa klubom koji ga je lansirao u orbitu.

– Tačno je da sam imao želju još prošle godine da se vratim u moj Čukarički, ali mi iz Udinezea to nisu dozvolili. Usledila je još jedna sezona u kojoj se nisam baš naigrao, pa je na moje zadovoljstvo ugovorena pozajmica na godinu dana. Bilo je i poziva nekih drugih klubova, ali najlepše trenutke karijere sam proveo na Banovom brdu, nije bilo potrebe da razmišljam o nekoj drugoj sredini – istakao je Petar Mićin.

Kako je sam istakao, njemu će period potreban za prilagođavanje timu biti kratak.

– Nekoliko dana, da se bolje upoznam sa šefom, stručnim štabom i saigračima. Ali, većinu njih već dobro poznajem. Razlika između mog prvog boravka na Brdu i sada je u tome što je tada bilo daleko više iskusnijih igrača, ovoga puta ekipa je daleko mlađa. I kako mi se čini po onome što sam gledao, a pratio sam vrlo intenzivno Čukarički, forsira se ofanzivan fudbal, što nama mlađim igračima prilično odgovara – kazao je Mićin.

Nije se Petar pokajao zbog odlaska u Italiju.

– Stekao sam veliko iskustvo, radio sa vrhunskim igračima i trenerima. Doduše, ništa se to specijalno ne razlikuje od Srbije, osim u infrastrukturi i uopšte uslovima koje fudbaleri imaju, jedino je to drugačije. U Čukaričkom sam sada na pozajmici, cilj je da pomognem klubu da ostvari svoje ambicije i da pokušam da se vratim u Seriju A.

Naglasio je Mićin da se najbolje snalazi na pozicijama prednjeg veznog igrača ili levog krila.

– I tu imam paklenu konkurenciju u Čukaričkom, neke od igrača koji nastupaju na mojoj poziciji znam i od ranije, Birmančevića, Vidosavljevića, sada reprezenttivce Srbije u svojim uzrastima. Nadam se da ću se izboriti za mesto u timu i da ću doprineti uspesima kluba – kazao je Mićin, koji se potom osvrnuo na dosadašnji učinak tima, pre njegovog dolaska:

– Čuka igra vrlo dobro, od mogućih 18 osvojio je 15 bodova. Već su se izdvojili favoriti ove sezone, pored Crvene zvezde i Partizana, biće to Vojvodina, TSC, Radnički i po mom mišljenju Napredak. Biće zanimljivo prvenstvo, a nadam se da Ćukarički može makar da ponovi uspeh od prošle sezone kad je bio četvrti. Ne treba da zanemarimo ni Kup Srbije, koji tek treba da počne.

Kad se priseća svog prvog boravka u Čukaričkom, Mićin izdvaja dva momenta:

– Svakako debi protiv Mačve, kad sam odmah bio strelac i gol Crvenoj zvezdi, koji mi je mnogo značio u daljoj karijeri.

Pomenuo je Mićin i Slobodana Tedića, kojem je čestitao na potpisu ugovora sa Mančester sitijem.

– Mnogo mi je drago zbog njega. U istom periodu smo došli iz Vojvodine u Čukarički, sa nama u paketu stigli su tada još Rubežić i Ergelaš. Kad sam ja već debitovao za Čukarički, Tedić je polako ulazio u prvi tim. Jasno nam je svima bilo da je veoma talentovan, a u međuvremenu je fudbalski „eksplodirao“. Zaslužio je sve što mu se događa – istakao je Mićin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter