3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDIN STUB: Zbog ovoga je Milunović neprevaziđeni šraf u crveno-beloj mašineriji!

Objavljeno: 05.09.19 u 20:17

Kvalifikacije u Ligi šampiona crveno-beli tim je uspešno završio prolaskom u grupnu fazu.

Iako je centralna figura kapiten Marko Marin, koji je najbolji asistent u kvalifikacijama,  defanzivni blok odradio je sjajan posao, a kao ključni igrač istakao se Nemanja Milunović.

Milunović je posle Borjana proveo najviše minuta na terenu što govori i o konstantosti dobrih igara Zvedinog štopera. Od njega su kretali napadi, a tome svedoči podatak da je od ukupno 481 pasa imao uspešnih 422, ili u proseku 88 odsto tačnih dodavanja.

FOTO: FK Crvena zvezda

Snagu Nemanje Milunovića osetili su protivnički napadači i u duelima. Od ukupno 122 duela, defanzivac Zvezde dobio je 84, a to je u proseku 69 odsto dobijenih duela.

Još jedan parametar u kojem se Milunović istakao jesu vazdušni dueli. Visoki štoper bio je prava protiv vazdušna obrana tima i nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 79 vazdušnih duela uspešan bio u 60, što je u procentima 76 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspeo da neutrališe protivničke pokušaje.

FOTO: FK Crvena zvezda

Rođeni Čačanin koristio je visinu i u napadu.  Kada je Crvena zvezda imala priliku da ugrozi gol iz kornera, glavna meta centaršuteva bio je Nemanja Milunović. Šest puta su Zvezdini kreativci probali da uposle Milunovića, koji je pet puta i uputio udarac ka golu protivnika.

Slede okršaji u Ligi šampiona i nastavak borbe za titulu u Superligi Srbije, nema sumnje da će Milunović biti još bolji, kako u defanzivi tako i u napadu, gde pre svega svojom snagom i visinom dominira u šesnaestercu.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. Ovo retko ko primeti i uvek kad se napravi neka greska, odmah kritike. Takodje vise puta citam zasto je Milojevic stavio ovoga, a ne ovoga, taj je 10 puta bolji itd. Sve Milojevic prati, kombinuje, trenira i odredjuje onako kako prilike zahtevaju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter