6
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILAN BORJAN: Vraćamo srpski fudbal tamo gde i pripada!

Objavljeno: 04.09.19 u 14:51

Veliki uspeh ostvaren je plasmanom u Ligu šampiona, a pošto su se utisci slegli, čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan preneo nam je kako sada gleda na ovaj fanstastičan uspeh Crvene zvezde.

U razgovoru za zvanični sajt kluba Borjan je govorio o Ligi šampiona, podršci koju dobija i mnogim drugim temama. 

– Tri godine zaredom smo u grupnoj fazi evropskih takmičenja, mislim da ni sami nismo svesni šta smo uradili. Doneli smo ogromnu radost zvezdašima i celoj Srbiji. Ponosan sam na celu ekipu i na navijače koji su bili naš 12. igrač i mnogo nam pomogli na terenu. Dugo su čekali ljubitelji fudbala u Srbiji da neki naš klub gledaju u najelitnijem evropskom takmičenju. Izuzetno sam srećan što smo mi prva srpska ekipa koja se drugi put zaredom takmiči u ovakvom formatu Lige šampiona. Vreme je da se srpski fudbal vrati na stare staze uspeha – rekao je Borjan.

Atmosfera na Marakani je na svakoj utakmici sjajna, a Zvezdina hobotnica otkriva ko mu je najveća podrška.

Delije nam daju dodatnu snagu na terenu. Mnogo puta do sada smo svi istakli koliku snagu nam daju naši navijači na terenu. Fenomenalnu sliku šaljemo u svet posle evropskih utakmica, ispunjene tribine i pesma koja ne prestaje. U podršci ne zaostaju ni domaće utakmice, kao ni gostovanja, tu su naši navijači uvek da nas podrže. Porodica mi je najveća snaga. Supruga i sin me prate na većini utakmica i to mi neverovatno znači. Znaju koliko sam im zahvalan što su uvek uz mene.

Borjan je govorio o čekivanjima od mečeva u grupi B Lige šampiona.

– Bogatiji smo za evropsko iskustvo od prošle godine. Izvukli smo pouke i sada znamo na kom nivou se igra fudbal u Ligi šampiona. Stručni štab radi odličan posao, kvalitetno analiziraju svakog protivnika i to će nam mnogo značiti. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače. Odmerićemo snage sa najkvalitetnijim evropskim ekipama i svi sa nestrpljenjem očekujemo početak grupne faze.

Finiš utakmice protiv ekipe Jang bojs sigurno nije bio za one sa slabim srcem. Međutim crveno-beli su odavno navikli da mroaju “preko trnja do zvezda”.

– Bilo je napeto, ali posle završnice u Kopenhagenu mislim da smo postali još otporniji. Šalu na stranu, bili smo potpuno fokusirani. Imali smo rezultat koji nas vodi u grupnu fazu Lige šampiona i jedino je bilo potrebno da smireno privedemo meč kraju. Znamo da ništa nije gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Uspeli smo da ostanemo mirni i doneli smo ogromnu radost našim navijačima. Uvek se međusobno podržavamo, a velika prednost nam je i to što uvek imamo pesmu podrške navijača.

Po mnogim ocenama golman Zvezde je najbolji pojedinac u kvalifikacijama za Ligu sampiona, ali to nije prošlo bez ovacija koje je brilijantnim intervencijama Borjan svakako zaslužio.

– Kada igrate u Crvenoj zvezdi nema potrebe za dodatnom motivacijom. Svaki novi dan je novi izazov. Bogata istorija i ogromna armija navijača su ono što nas obavezuju da u svakom trenutku dajemo sve od sebe. Prijaju pohvale na račun moje igre, ali najvažnije je da je ekipa uspešna – zaključio je Borjan.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

6 Komentara

  1. Dugo su čekali ljubitelji fudbala u Srbiji da neki naš klub gledaju u najelitnijem evropskom takmičenju, kaže Borjan! Sve je to tačno, ali šta to vredi kada ćemo već u Minhenu igrati “zglobnjak” a onda šta možemo očekivati?! Samo katastrofu! Erik ten Hag, trener Ajaksa i na gostovanjima i na domaćem terenu igra napadački, a zapamti osnovu Ajaksa čine igrači iz omladinske škole! Jel’ neko misli da će Milojević poznat kao trener-kukavica napasti Bajern u Minhenu?! Molim te Borjane, spusti se malo na zemlju!

    0
    0
    Odgovori
      • Strucnjače za tenkove i za napade na novinare N1, ti se opusti. Čovek je u pravu. Zvezda poslednjih par meseci gubi mnogo navijača, verovao ili ne. Arkanove Delije, vučićevi tenkisti, Knindže, Banjalučani, Crnogorci, svi Dinarci i ijekavci su se mnogo uskurčili i to ljude tera od Zvezde. Cene ulaznica koje branite svom snagom su šlag na tortu. Doviđenja Zvezdo do nekih normalnijih vremena, kada se vratiš sebi.

        0
        0
        Odgovori
        • Ako neko može da te otera od Zvezde, onda nisi ni pravi zvezdaš. Slobodno predjite i navijajte za Partizan. Dovidjenja i prijatno.

          0
          0
        • Nemoj da vređaš čoveka! Zvezda se nosi u srcu, za nju se navija ili ne navija! Što se tiče navijača, potpuno je u pravu. Zvezdu gledaju samo u Evropi zbog evropskih timova a u Ling Long ligi je sve manje gledalaca na Marakani iz razloša što ZVEZDA NEMA IGRU”! Trener Milojević forsira svoje ljubimce, ostale rotira, na neke i zaboravi da postoje a omladince je potpuno rasturio. Pola od njih je prodato u Italiju ili negde u Evropu a pola se nalazi u fk Grafičar, na tobožnje kaljenje. Strani “kapitalci” mu igraju potpuno fizički nespremni. Katastrofa jedna! Opšti javašluk!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter