U naredne dve nedelje ekipe mogu da dovedu jednog igrača kome je ugovor istekao 30 juna, a prelazni rok još traje u Danskoj, Švajcarskoj i Portugaliji

Sledi nam dvonedeljna pauza u šampionatima i mini odmor za igrače, ali ne i čelnike klubova koji imaju još malo posla bez obzira što je sinoć u većini zemalja završen letnji prelazni rok.


Ipak, prema našem pravilniku klub može da do 15. septembra angažuje po jednog igrača ili popularno nazvano ‘džokera’, ali mora da ispunjava jedan bitan uslov. Potrebno je da je igraču istekao ugovor 30. juna ove godine i nema zakonskih prepreka da igrač bude registrovan.

Malo klubova je koristilo ovaj dodatni ustupak proteklih godina, ali ima ekipa koje će pokušati da pronađu rešenje ili će sačekati 1. januar kada se otvara ‘zimska pijaca’. Ipak, postoji nekoliko zemalja u kojima prelazni rok traje naredne dve nedelje i fudbaleri mogu da dolaze u Dansku, Švajcarsku i Portugaliju. Postoje neke najave da će Partizan pokušati da pronađe pojačanje, ali moraju da požure pošto treba da pošalju spisak igrača za Ligu Evrope, a to će učiniti i Crvena zvezda kao član grupne faze Lige šampiona.