2
Domaći fudbal

LALATOVIĆ: Bili smo ravnopravni u prvom poluvremenu, teško je vratiti se nakon gola kakav je postigao Garsija!

Objavljeno: 01.09.19 u 09:50

Posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da smatra da su crveno-beli možda zaslužili da osvoje bod na ovom meču.

Vojvodina je večeras poražena od Crvene zvezde rezultatom 1:2 (1:1), u derbiju sedmog kola Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a Crvenoj zvezdi i kolegi Milojeviću na plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, što govori o njegovom kvalitetu kao trenera i kvalitetu njegovih igrača. Mislim da je večerašnja utakmica u prvom poluvremenu bila ravnopravna. Znali smo ko će igrati za Zvezdu i da će nastupiti sa trojicom pozadi, kao i što smo za Vukanovića znali da će igrati levo i izvlačiti se na kontra nogu. Iskoristio je nepažnju mojih igrača, koji su se umesto na njega bili fokusirali na sudiju. Izveli su brzo faul, Vukanović je ostao sam na levoj strani i lepo centrirao, što je iskoristio Pavkov, a takav gol ne sme da nam se desi, pogotovo ne protiv ekipa kao što je Crvena zvezda – kaže Lalatović.

Međutim, bez obzira na iznenadni pogodak, crveno-beli nisu klonuli duhom.

– U meč smo se vratili posle fenomenalnog pasa Drinčića, a na treninzima smo i uvežbavali to da ih iznenadimo brzim izvođenjem faulova. Uspeli smo da izjednačimo i na pauzu odemo sa rezultatom 1:1, ali nije lako kada primite onakav gol kakav je dao Garsija. Takvi golovi se retko primaju, ali eto, mi smo ga primili i Crvena zvezda je povela sa 1:2. Pokušavali smo da se vratimo i postignemo drugi gol, a lepu šansu smo imali kada je Stojković centrirao i Zukić bukvalno za centimetar zakasnio na loptu, iako je lepo utrčavao u prostor. Moji igrači su možda zaslužili da izjednačimo, ali nismo uspeli u tome – naglašava Lalatović.

On je još jednom poželeo Crvenoj zvezdi uspeh u daljem toku sezone i istakao da je, bez obzira na večerašnji poraz, zadovoljan onim što je njegova ekipa ostvarila u dosadašnjem delu sezone.

Crvenoj zvezdi želim sve najbolje i stvarno su imali naporna dva meseca. Izgurali su sve ono što je njihov trener tražio od njih, ali i mi smo izgurali sve ono što sam ja tražio od mojih igrača. Na sedam utakmica, imamo pet pobeda, jedan remi i jedan poraz od Crvene zvezde sa 1:2. Prošle sezone, Vojvodina je od Crvene zvezde na tri meča primila 13 golova, a dala samo jedan, ali ovo danas je jedna nova, agresivnija Vojvodina, za koju ću dati poslednji atom svoje snage, kako bi sa ovakvim navijačima na „Karađorđu“ sledeće sezone igrala u Evropi, jer ovaj klub to apsolutno zaslužuje – izjavio je Lalatović.

Usled reprezentativne pauze, u Super ligi Srbije narednog vikenda neće se igrati redovno prvenstveno kolo, a šampionat će biti nastavljen za dve nedelje, kada će Vojvodina gostovati ekipi Radničkog u Nišu.

0
0

2 Komentara

  1. DOK TI VODIS NEKI KLUB , TAJ NEMA SANSE DA POBEDI
    CRV. ZVEZDU. KOGA TI
    FOLIRAS. AKO NIJE BIO TAKAV GOL BIO BI AUTOGOL.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter