0
Domaći fudbal

FOTO: Spartak Subotica

SPARTAK SE POJAČAO: Torbica i Stanojev za mnogo jače ‘golubove’…

Objavljeno: 30.08.19 u 09:12

Spartak iz Subotice danas je predstavio dva pojačanja, ne na terenu, već van njega za mnogo jače ‘golubove’.

Subotičani imaju novu skauting službu. Njen direktor biće legendarni fudbaler ovog tima Vladimir Torbica. Glavni skaut biće Dejan Stanojev. Njih je na Gradskom stadionu predstavio prvi čovek Spartaka Nikola Simović.

– Dobar dan svima, prvo bih želeo sve da vas pozdravim. Mi u klubu smo proteklih meseci težili ka tome da podignemo razne segmente Spartaka na viši nivo i nakon postavljanja Nebojše Vučkovića na čelo omladinske škole i nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa medicinskim i sportskim ustanovama u Srbiji, na red je došao i skauting kluba koji nije bio na željenom nivou. Tim povodom smo se odlučili da za direktora skauting službe postavimo dugogodišnjeg kapitena Vladimira Torbicu i takođe kao njegovu desnu ruku glavnog skauta prvog tima Dejana Stanojeva. Ja sam siguran da će ova nova skauting služba mnogo bolje funkcionisati nego što je funkcionisalo ranije i da će nam sigurno pomoći u tome da dovedemo veći broj kvalitetnih igrača širom Srbije i siguran sam da će ovo doprineti omladinskoj školi da osim kvalitetnog rada imamo i kvalitetne igrače. Do sada smo imali jednu dobru kvalitetnu omladinsku školu, ali smo taj rad podigli na viši nivo i hoćemo da ispratimo to dovoćenjem kvalitetnije dece širom Srbije – rekao je predsednik Spartaka, Nikola Simović.

Potom se javnosti obratio novi direktor skauting službe Vladimir Torbica.

– Predsednik je dosta toga rekao, ja ću samo da kažem i da izrazim svoje zadovoljstvo što nastavljamo saradnju. To je bilo i očekivano nakon svih ovih godina proverednih u klubu kao igrač. Bilo je mnogo toga i ranije rečeno i neke dogovore smo ranije postizali oko toga, samo je bilo pitanje koja će to tačno funkcija da bude. Prezadovoljan sam što smo uspeli da se dogovorimo i mislim da je ovo jedan novi vid saradnje, naravno u cilju da dovedemo Spartak na još viši nivo. Mislim da ćeo ovom funkcijom uspeti u tome i već proteklih nekoliko meseci smo počeli sa tim, a sada smo to i zvanično predstavili. Zahvalio bih se klubu koji mi je pokazao poverenje na jednoj ovako odgovornoj funkciji.

Dejan Stanojev je poručio da će pokušati da zajedno sa upravom kluba podignu Spartak na viši nivo.

– Dugo godina sam bio u Bečeju, radio kao sportski direktor i trener. Dobio sam ponudu da dođem u mogu da kažem u zadnje tri godine broj jedan klub u Vojvodini, to je pokazao po odličnim rezultatima, po igranju u evropi prošle godine i po jednom sistemu rada koji se vidi. Znamo koliko je igrača otišlo u Zvezdu, Partizan i inostranstvo. Veliko mi je zadovoljstvo što sam u takvom klubu. Imaću odličnu saradnju sa legednom kluba Vladimirom Torbicom kao i sa sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim, trenerom Vladimirom Gaćinovićem i sa predsednikom Nikolom Simovićem koji je mlad i ambiciozan i mislim da ćemo Spartak podići na još jedan viši nivo i da će rezultati to pokazati – zaključio je Stanojev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter