0
Domaći fudbal

POSLE PAUZE I KADROVSKIH PROMENA: Radnik gostuje Mačvi u Šapcu

Objavljeno: 30.08.19 u 18:00

Radnik u subotu odlazi put Šapca tamošnjem superligašu, ekipi Mačve.

Nakon odigranih pet kola i kadrovskih promena u stručnom štabu, ekipi je dobro došla pauza oko odlaganja prethodne utakmice za upoznavanje sa novim trenerom i njegovim saradnicima, te novom načinu rada, a taj period značajan je i po dolasku novajlija u redove prvotimaca i uigravanja sa ekipom.

Na redovnoj konferenciji za novinare, šef stručnog štaba Radnika, najpre se osvrnuo na period iza nas od dana dolaska u Surdulicu i preuzimanja ekipe:

Svaka promena u timu, naročito promena trenera donosi neke nove zahteve i zadatke i dobro nam je došla pauza oko odlaganja utakmice sa Partizanom, tako da smo imali što više vremena za upoznavanje. Nadam se da smo tih desetak dana uspeli da se upoznamo, da igrači vide šta mi u stručnom štabu tražimo, te da prihvate i odgovore tim zahtevima i nadam se da ćemo svi zajedno biti spemni već evo u duelu protiv Mačve ovog vikenda. Odradili smo dosta kvalitetnih treninga i vidim da momci imaju jako veliku želju da prihvate što se od njih traži. Svi su radili podjednako i u ovom trenutku je bitno da nemamo nekih velikih kadrovskih problema, osim povređenog Pejčića, svi ostali su u konkuenciji za tim. Od celokupnog broja igrača može odabrati startnih jedanaest kao najbolji izbor za odigravanje jedne dobre utakmice i osvajanje bodova u Šapcu – kaže novi trener Radnika, Nenad Vanić.

Na utakmici u Šapcu, Vanić očekuje jednu požrtvovanost kako pojedinaca, tako i čitavog tima i očekuje sprovođenje taktika i načina igre sa prethodno urađenih treninga. Zna kome ide, zna kako treba odgovoriti protivniku, i zna šta treba uraditi u borbi za osvajanje bodova:

Tabelarna razlika i slabi startovi obeju ekipa prouzrokovali su probleme u klubovima. Mačva je prošle godine igrala dobro, imala je zapažene rezultate i nisu bili ugroženi, čak su i bili više ka sredini tabele. I sada, svako od nas ima svoje ciljeve, i oni imaju loš start poput nas, a loš start može imati i dobre i loše strane. Za obe ekipe ovo će biti jedna od važnijih utakmica u ovom delu prvenstva i odlučiće dosta toga. Znamo kome idemo, Mačva na svom terenu igra jak, agresivan fudbal i mi se moramo prilagoditi tome i da pokušamo na način na koji mi želimo da igramo da sprovedemo to na utakmici i ako uspemo u tome, na osnovu urađenog na treninzima, možemo očekivati dobar rezultat – dodaje Vanić.

Utakmica Mačva – Radnik po rasporedu utakmica 7.kola Super lige Srbije je u subotu na stadionu domaćina u Šapcu, a početak je zakazan za 20:00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter