0
Fudbal

NOVI ‘ZEMLJOTRES’: Boka i River ponovo u Kopa Libertadores, ovoga puta u polufinalu… (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.19 u 10:50

Dva najveća argentinska kluba Boka Juniors i River Plata ponovo će ukrstiti koplja u Kopa Libertadores ovoga puta u polufinalu.

Prošle godine je sudbina htela da se prvi put u istoriji za trofej najboljeg u Južnoj Americi bore River i Boka Juniors. Epilog je poznat, posle 2:2 na ‘Bombonjeri’ usledio je revanš na ‘Monumentalu’, ali on na tom stadionu nije odigran.

Navijači Rivera su ispred stadiona napravili vatreni i kameni doček za fudbalere Boke, pojedini igrači ‘ljutog rivala’ su povređeni, te je taj meč premešten u Madrid. Na ‘Santjago Bernabeu’ slavila je River Plata 3:1 i osvojila trofej.

Sada sledi nova epizoda. Naime, ova dva tima će se sada susresti u dvomeču za finale Kopa Libertadores. Boka je prva izbacila LDU Kito 3:0 i 0:0. River je na svom terenu pobedio paragvajski Sero Portenjo 2:0, ali je u gostima golom veterana Valdeza domaćin Sero smanjio na gol minusa. Plasman ‘milionerima’ u polufinale doneo je Dela Kruz fantastičnim golom u 51. minutu za 1:1.

Sada je na argentinskoj policiji da se spremi za dva meča iz pakla u Buenos Ajresu, kako se ne bi ponovile scene od pre nešto manje od godinu dana.

Drugi polufinalni par Kopa Libertadores čine brazilski velikani Gremio i Flamengo. Termini mečeva su 1. i 2. oktobar, odnosno 22. i 23. oktobar.

River i Boka će već u nedelju odigrati svoj meč u 5. kolu Superlige Argentine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter