4
Domaći fudbal

PARTIZAN SLAVI MILETIĆA: Odlični crno-beli su u Ligi Evrope!

Objavljeno: 29.08.19 u 20:51

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope

Odlično se Partizan pokazao u Norveškoj. Nije smetala ni veštačka trava crno-belima. Imali su igru nakon 45. minuta koji su završeni nerešenim rezultatom, a nakon primljenog gola u 72. minutu pet minuta trebalo je Partizanovom beku Nemanji Miletiću da poravna rezultat i sa 1:1 (prvi meč 2:1 za crno-bele) pošalje Partizan  u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan je prošle sezone propustio grupnu fazu evropskih takmičenja, a godinu pre toga obezbedili su crno-beli i evropsko proleće. 

Imao je Partizan priliku da povede već u petom minutu. Takuma Asano je ‘lažnjakom’ stvorio prostor na desnoj strani, poslao je loptu Zoranu Tošiću, a on je oprobao udarac. Alesandro Kraniks uspešno je otklonio opasnost. Šestminuta kasnije Zdjelar je oprobao udarac, dobio je upotrebljivu loptu od Umara Sadika, odlično je reagovao golman domaćeg tima. U nastavku su kombinovali Sadik i Suma, ali ponovo nije bilo rezultata.

FOTO: FK Partizan

U nastavku meča igralo se na polovini, Partizan je kontrolisao igru i loptu Sadik je centrirao Miletiću, uspeo je na vreme da istrči golman Moldea i otkloni opasnost. Igrao se 31. minut Suma je oprobao udarac iz kontre, šutirao je sa velike udaljenosti, nije bio precizan. Osam minuta kasnije Suma je izveo korner, a Urošević je probao glavom, ipak je ostao kratkih rukava.

FOTO: FK Partizan

Odmah na početku drugog dela Molde je imao priliku, ali lopta je prošla kroz šesnaesterac bez opasnosti. U 51. minutu udarac je oprobao i Eikrem, ali kraj gola Vladimira Stojkovića. Ispao je Miletić u 57. minutu, nakon duge lopte Matisa Bolija. Fudbaler Moldea oprobao je udarac, a Stojković je bio odlično postavljen.

FOTO: FK Partizan

Igrao je Asano rukom ispred svog šesnaesterca u 70. minutu, slobodan udarac je skrenuo neko od igrača Partizana u živom zidu, a na loptu je natrčao Džejms koji je sa peterca plasirao u mrežu golmana Partizana. Crno-beli su pokušali da uzvrate u 77. minutu.  Natho je iz prekida pronašao Miletića, on je poslao loptu u šesnaesterac, ali su se odbranili Norvežani. Miletić je na putu da postane heroj Partizana. Nakon kornera  koji je izveo Tošić, uspeo je bek crno-belih fantastično glavom da savlada Kraniksa i poravna rezultat. 

Pokušao je Haraseld nakon uigrane akcije da ugrozi gol Partizana, Stojković je bio na mestu. Potom je Ožegović đutirao iz daljine, ali je bio veoma neprecizan. Ožegović se ponovo našao u šansi, ali je biou ofsajdu par minuta kasnije. Molde je u završnici krenuo dugim loptama, a odbrana srpskog tima je odgovorila izazovu u svakom od tih napada.  Ožegović je u 93. minutu krenuo u kontru imao je usamljenog Natha, ali ga napadač nije video na drugoj strani. 

MOLDE – PARTIZAN 1:1 (0:0) (2:1 u prvom meču za Partizan)

Revanš plej-ofa za Ligu Evrope.

MOLDE: Kraniks – Haraldseid, Foren, Gabrijelsen, Haugen – Husein, Orsnes – Boli (Omoinhuanfro 59), Volf Ejkrem, E. Hestad – Džejms.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić (Lutovac 83), Suma (Natho 65), Asano – Sadik (Ožegović 69) .

FOTO: FK Partizan 

0
0

4 Komentara

    • Zvezda na seecu, Partizan zasluzeno, ovi bi verovatno, vezdu izbacili, jer jedva prodjose jang boys, sams bruka od njih tek sledi, pozdrav.

      0
      0
      Odgovori
  1. PARTIZAN SLAVI, ALI IGRA
    DOSTA SLABA. ODBRANA
    KRIMINALNA, PANIKA. SAMO
    DA SE ISPUCA LOPTA.
    NAPAD I TAKO. TREBA 3 — 4
    DOBRA IGRACA. SA OVIMA
    NISMO ZA EVROPU. SAD
    ULOZITI NEKOLIKO MILIONA
    PA DA ODIGRAMO NESTO.
    DA SE NE BRUKAMO. TREBA
    NAM I BODOVI. AJDE UPRAVO POKAZI SE DA
    RAZUMES SPORT I FUDBAL.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter