0
Domaći fudbal

TERZIĆ: Voleo bih Dinamo, Vučić obećao rekonstrukciju stadiona! Otkup Degeneka i novi ugovor Milojeviću!

Objavljeno: 28.08.19 u 14:41

Crvena zvezda je napravila veliki uspeh plasmanom u Ligu šampiona. Nema sumnje da će osim reputacije u regionu Crvena zvezda dodatno prihodovati od UEFA.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić danas je sazvao vanrednu konferenciju za medije nakon plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. 

– Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom u Ligu šampiona drugi put zaredom. Prešli smo put od pet godina, došli smo od gašenja do elitnog ranga. Prošli smo za tri godine 12 utakmica kvalifikacija. Pomerali smo granice, rušili redom rivale. Mi nemamo vreman za likovanje i slavlje, to ostavljamo navijačima. Imamo još posla, ne samo oko prelaznog roka koji se završava u utorak, ne kažem da više neće biti pojačanja, ali pred nama je žreb i organizacija utakmica – ističe Terzić

On je potom istaka da Zvezda raste kao klub. 

Umesto 12, danas je budžet 25 miliona. Sa malim budžetom nema šta da se traži u Evropi. Ne treba da se ljutimo na narod ako ne gleda domaću ligu, već mečeve u Evropi.  Tada imamo trebovanje od 170.000 ulaznica. Zvezda mora da ulaže u tim, i ovo je biznis. Mi smo mogli da vratimo ceo dug i da ostanemo bez tima. To pričaju oni koji ne znaju biznis i ponovo ćemo vraćati dug i ulazagi u tim. Hoćemo zadovoljne igrače koji su isplaćeni. Može samo tako, ja ovaj posao znam i radim od 2012. godine. Meni je bilo potrebno vremena, Zvezda je na zelenog grani. Finansiramo sami svoj put – ističe Terzić

O tome koga bi voleo u grupnoj fazi, Terzić je rekao… 

– Voleo bih da igramo sa Dinamom da pokažemo na terenu da smo najbolji na Balkanu. Želimo da se koncentrišemo na teren, želimo kroz fer plej da pokažemo da smo najbolji. Želeli bismo i Barselonu i Real, želimo da igramo sa najboljima. Cene ulaznica su do sada bile pristupačnije, a svakako da će dolaskom atraktivnijih rivala ulaznice biti skuplje – ističe direktor Zvezde. 

Dolazak Matee Garsije propraćen je sa velikom pažnjom u srpskoj javnosti.  Terzić je dodao da Marin nije na prodaju.

– Garsija se isplatio i pokazao kakav je igrač. Nije teško kada imate novac da izdvojite, mi kupujemo i prodajemo. Idem kasnije na ručak sa Markom Marinom, nema cene za koju bismo ga pustili. Ako se ja pitam, voleo bi da ostane do kraja karijere. Narod i navijači proglašavaju šestu Zvezdinu zvezdu, Marin je ovde godinu dana, na dobrom je putu da to postane – poručio je Terzić

Istakao je direktor Crvene zvezde da crveno-beli imaju velike planove za rekonstrukciju stadiona, a sve u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. 

– Ovih dana pričao sam sa Vučićem, država planira da pomogne Zvezdi i Partizanu da renoviraju stadione. Nije problem dati ni sto miliona evra, to će se lako rešiti uz sponzore u naredna dva meseca. Ovaj stadion nije funkcionalan. Imamo primer Ferencvaroša čiji je stadion zauzet preko 200 dana, a naš 29 dana. Preskupa je lokacija da ovde bude samo stadion, plan je da se izgrade lokali za rentiranje. Kopenhagen zarađuje od rente 20 miliona, a Jang Bojs od skaj bokseva deset miliona – ističe Terzić.

Upitan je Terzić i hoće li navijati za Partizan u meču protiv Moldea.

– Naravno da hoću. Pobeda Partizana je u interesu srpskog fudbala. Dobio sam čestitku od Vučelića i zvao sam Savu pre dva dana da mu poželim sreću i da sutra prođu Molde, naše je da se borimo na terenu, a odnosi su dobri između nas, a biće još bolji – poručio je Terzić.

Nezaobilazno bilo je i pitanje tenka.

– Što se tenka tiče, to je velika pompa. Arsenal može da ima top, a zamislite šta bi bilo da mi stavimo tenk u Grb. UEFA nema ništa protiv, sve su uradili navijači mimo kluba, meni to ne smeta. To je simbol borbenog duha, ništa izvan fer-pleja. Mi se popnemo na tenk i neki nam zameraju, a Amerika za naoružanje izdvaja 600 milijardi evra – rekao je Terzić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Dosta se prethodnih dana polemisalo o sudbini Rodića.

Rodić ne odlazi iz Zvezde. Za njega nema ponuda, a on je potreban Zvezdi i pored Žandera. Imamo dva odlična leva beka, lakše je dovesti igrača kada se igra Liga šampiona, podigli smo zahteve, kvalitetni igrači su skupi, mnogi nam se nude, ali mi biramo – kaže Terzić 

Terzić najavljuje da će u nastavku sezone veću šansu dobijati mladi igrači.

– Davaćemo šansu Petroviću, Nikoliću i Krstoviću, a od januara ćemo priključiti Gavrića i Erakovića. Mislim da ćemo osvojiti ponovo titulu i dobro igrati. Niko nije pričao sa Mladenovićem i njegovim klubom. Hoću da se zahvalim ‘Gaspromu’ i oni su prepoznali potencijal za reklamiranjem i imaju benefit od naših uspeha. Slede razgovori i nadam se da će ostati naši sponzori to ćemo rešavati u septembru. Davali su nam  četiri miliona i čekamo njihovu ponudu – jasan je Terzič.

Crvena zvezda će po njegovim rečima pokušati da zadrži trenera Milojevića, ali i da otkupi ugovor defanzivca.

– Otkupićemo ugovor Miloša Degeneka za 1,5 miliona do kraja februara. On zaslužuje igrački i ljudski da bude deo Zvezde. Ponudićemo Milojeviću novi ugovor, on je ovde srećan, pokušaćemo da napravimo dugoročni plan, a želimo da dovedemo još jednog krilnog igrača – otkriva Zvezdan Terzić.

Dug prema Agrobanci je otpisan, Terzić ističe da je sve urađeno po zakonu.

Sve što se radi sa Agrobankom je po zakonu, bez obzira što kažu da smo miljenici vlasti i naroda. Sve je transparentno i isplatićemo mnogo veći iznos nego što treba. Mi smo isplaćivali 10 do 12 posto, a sada se pravi fama. Takvi su uslovi na bankarskom tržištu. Prvu stvar koju ćemo odraditi, izmirićemo obaveze prema državi i isplatićemo u celosti dva miliona evra. ‘Poštanskoj štedionici’ smo u danu dali tri miliona evra. Ne želim oda se pravi imidž da živimo na račun države, to nije tačno, transparentno poslujemo – ističe Terzić.

O optužbi francuskih medija za navodno nameštanje utakmice sa PSŽ-om Terzić je rekao… 

– Nemaju Francuzi ništa i treba da se zaključi tužba, da bi realizovali našu prijavu protiv N.N lica iz UEFA. Naši navijači su disciplinovani i samo prolazi su problem – Zaključak je večerašnjeg Terzićevog izlaganja. 

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter