0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ISTORIJSKI SPEKTAKL: Zvezda želi ‘treću sreću’ kod kuće – neka se ponovi Grashopers!

Objavljeno: 27.08.19 u 10:24

Dva puta crveno-beli nisu uspevali da se plasiraju u Ligu šampiona kod kuće, a večeras za rivala imaju ekipu koja je na trzistu skuplja ‘samo’ devet miliona evra.

Ili jesi ili nisi, ponovo cčan grupne faze Lige šampiona, ili se seliš u Ligu Evrope. Ovako ‘zvuči’ poruka koja odzvanja kod navijača Crvene zvezde, koji će veceras od 21 čas pokušati da pomognu ekipi Vladana Milojevića da ispiše istoriju i drugi put zaredom budu deo elite ove jeseni.

Poduhvat nije lak bez obzira na remi u Bernu, pošto je Jang Bojs tim skockan od Adi Hitera do naslednika Španca Sansonea, koji je taktičar i nameriće se na crveno-belog kolegu, koga niko u 11 mečeva kvalifikacija nije pobedio na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Potrebno je da se niz nastavi, a kada se vratimo kroz istoriju dva puta je Zvezdi pred njenim navijačima izmakla Liga šampiona. Prvo sa Dinamom iz Kijeva, posle (0:0) u Ukrajini, revanš je završen (1:1) i koban je bio pogodak čuvenog Gruzijca Kahe Kaladzea, posle godinama ‘zvezde’ Milana.

Novi pokušaj bio je još 2006. godine sa Rendžersom i posle minimalnog poraza u Glazgovu (0:1) usledio je remi bez golova. I sada na red dolazi treća i navijači se nadaju srećnom raspletu na domaćem terenu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Ova misija je još teža i kada upoređujemo ekipu Jang Bojsa, koja prema procenama specijalizovanog sajta ‘Transfermarkt’ ukupno vredi 66,45 miliona evra, devet više od šampiona Srbije.

Tm od 56,95 miliona evra vrednosti ima na raspolaganju Milojević i iskusniji tim sa prosekom 26,1 godinu u odnosu na rivala 24,8.

Napadac Asale je najskuplji na terenu 7,5, Nasme 4,5 i iskusni Francuz Oro 1,5 miliona evra. Suprostaviće im se: Borjan tri miliona evra, Pavkov i Boaći po četiri i Marin pet miliona evra.

Sve je ovo na papiru, kao i istorija, a niko od Delija nema ništa protiv da rezultat bude kao protiv Grashopersa kod kuće (1:1) kada se krenulo u pohod do Barija i evropske krune ili revanša sa Jang Bojsom 2004. godine, kada je isto posle 2:2 rival preslišan sa 3:0.

Ipak, vremenom i odnos snaga se promenio i zvezdaši znaju da je večeras borba za slavu i novac. Plasman donosi profit od 15 miliona evra i plus od ulaznica, a od ovog meča je samo inkasirano 450.000 evra. Ima nešto često u novcu, tradiciji… Ona je svakako na strani Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter