Hrvatski mediji burno su dočekali današnju vest iz Beograda da je ispred stadiona ‘Rajko Mitić’ postavljen tenk iz Vukovara.

Crvena zvezda se uoči duela sa Jang Bojsom na društvenim mrežama pohvalila ‘mašinom’, inače borbenim vozilom iz rata koji se vodio devedesetih.


To je naišlo na negodovanje u Hrvatskoj, a portal ’24sata.hr’ je istakao da je to ‘sramotna provokacija’, jer je tenk postavljen baš pored murala posvećenom Ratku Mladiću.

Takođe, ovaj medij je istakao da je sve počelo na Zvezdinoj utakmici Evrolige.

– Kad su pre dve godine, tokom utakmice košarkaške Evrolige, navijači Crvene zvezde raširili transparent tenka, a ispod njega stavili zastavu sa Vukovarom na ćirilici, iz beogradskog kluba poslali su smešno saopštenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo deo kulturne baštine. Da, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su 90-ih do temelja razorili hrvatski grad bila je – slučajna, piše u tekstu.

‘Jutarnji list’ je ovo postavljanje tenka ispred stadiona u Ljutice Bogdana predstavilo kao ‘morbidnu provokaciju’, takođe istakavši da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv borbenog vozila kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisivano ‘Vukovar’.