10
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

‘SRAMOTNA PROVOKACIJA’: Hrvati besne zbog Zvezdinog tenka! Kakve to veze ima sa Evroligom u košarci? (FOTO)

Objavljeno: 26.08.19 u 23:12

Hrvatski mediji burno su dočekali današnju vest iz Beograda da je ispred stadiona ‘Rajko Mitić’ postavljen tenk iz Vukovara.

Crvena zvezda se uoči duela sa Jang Bojsom na društvenim mrežama pohvalila ‘mašinom’, inače borbenim vozilom iz rata koji se vodio devedesetih.

To je naišlo na negodovanje u Hrvatskoj, a portal ’24sata.hr’ je istakao da je to ‘sramotna provokacija’, jer je tenk postavljen baš pored murala posvećenom Ratku Mladiću.

Takođe, ovaj medij je istakao da je sve počelo na Zvezdinoj utakmici Evrolige.

– Kad su pre dve godine, tokom utakmice košarkaške Evrolige, navijači Crvene zvezde raširili transparent tenka, a ispod njega stavili zastavu sa Vukovarom na ćirilici, iz beogradskog kluba poslali su smešno saopštenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo deo kulturne baštine. Da, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su 90-ih do temelja razorili hrvatski grad bila je – slučajna, piše u tekstu.

‘Jutarnji list’ je ovo postavljanje tenka ispred stadiona u Ljutice Bogdana predstavilo kao ‘morbidnu provokaciju’, takođe istakavši da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv borbenog vozila kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisivano ‘Vukovar’.

0
0

10 Komentara

  1. Znate sta je sramota, Hrvati? Sramota je to sto ste vi uradili u Krajini, kako ste nemilosrdno isterali i maltretirali taj narod i to jos cinite. Sramota je Jasenovac, sramota je vasa saradnja sa Hitlerom,, sramota je sto ste ucestvovali u razbijanju vlastite zemlje da bi uzvelicali vas mali „vilajet“.A sad ste nasli da moralisete za penzionisani tenk? Nemate pravo glasa.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakva bre provokacija mi Srbi vama Hrvatima saljemo?! Idioti u fantomkama su napali zene i decu na domak Knina pre nekoliko dana u „l(j)epoj njihovoj“, bas zbog gledanja iste te Crvene Zvezde na TVu u nekoj kaficu, pa se ni njihova javnost niti njihov drzavni vrh nije ni oglasio povodom toga, a onda govore o nekakvoj Zvezdinoj provokaciji?! Ceo incident je bio orkestriran od strane istog tog hrvatskog drzavnog vrha koji sada komentarise o nekom zastarelom JNA tenku. Jadnici i demagozi! Posle se nekoliko komada budaletine brze bolje setilo da za uzvrat stave traktor (verovatno strane proizvodnje jer domacu privredu ni nemaju) kod Dinamovog stadiona. Zasto? Jadni mali BBB se ponadali da ce im oni u EU parlamentu udele po koji evro da bi preziveli nadolazecu zimu jer im je turisticka sezona propala.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zvezda je zlo. Simpatizeri ove zvezde su glupi da shvate čemu služi taj klub od osnivanja. Bari nema juge, rat i taj tenk sad nema kosova.

    BG pašaluk i poturice.

    0
    0
    Odgovori
  4. I jeste sramota, trebalo bi da uklonimo “ TENAK“ i pocnemo da mlatimo Krvate po Srbiji. Kao i oni nas po Krvatskoj.

    0
    0
    Odgovori
  5. Iskreno mislim da je ovo ogromna glupost i to Klubu upšte nije trebalo. Pa, Zvezda nema nikakve veze sa vojskom i ratom,nijednim. Pre bi to borbeno vozilo moglo da se veže za naš drugi veliki klub. Zvezdi je bilo primereno da postavi spomenik Krcunu, njenom osnivaču.
    U svakom slučaju Klub bi trebao da se oglasi ovim povodom i da se izbegnu razne špekulacije.

    0
    0
    Odgovori
    • Jeste logichno da se prebaci ispred JNA lavora!
      I da se postavi bista sa Tudjmanom koji izlazi iz tenka i da se tenk oboji u shahovnicu! Ipak ste vi njihovi!
      😉

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter