0
Domaći fudbal

PRVA LIGA SRBIJE: Sinđelić minimalcem protiv Dinama, burno u Gornjem Milanovcu, tri isključenja u prvom delu (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.19 u 23:34

Povratnik na mesto šefa stručnog štaba Sinđelića, Dragan Đukanović, uspešno je startovao u novoj misiji na starom mestu, pobedom nad favorizovanim Vranjancima. Ubedljiv je bio i Metalac, kao i Radnički iz Kragujevca.

Sinđelić je slavio pogotkom Tigrana Goranovića, posle šuta iz prve sa 25 metara, a gostujući igrači nisu pokazali ništa od najavljivanih superligaških ambicija.

Prvi je zapretio Goranović iz prodora kroz sredinu, prizeman udarac odbranio je Stefan Popović. Usledio je period ravnopravne igre oko centra, a u 28. minutu odlično izveden slobodan udarac Dragačevića sa 20 metara, Popović je bio siguran. U sledećoj akciji, posle greške gostiju na sredini terena, raspoloženi Goranović je sjajno šutirao iz prve sa 25 metara i zakucao loptu u mrežu – 1:0.

Dva minuta kasnije Vranjanci su mogli da izjednače. Kapiten Nedeljković našao se u izglednoj poziciji u šesnaestercu, ali je slabo šutirao pored stative. Ponovo je Sinđelić preuzeo inicijativu pred odlazak na odmor. Opasne udarce Krstića i Đurića odbranio je zapaženi Popović.

Do kraja susreta domaćini su mudro sačuvali stečenu prednost i zasluženo se radovali prvoj pobedi u sezoni.

Sigurnom igrom Metalac je savladao Bačku sa 2:0 na stadionu u Gornjem Milanovcu. Domaćin je krunisao sigurnu igru važnom pobedom.

Oko 40. minuta Bačka je imala napad, ali je taj napad prekinut na centru i igrač Bačke je bio na travi, ali sudija ništa nije svirao i Metalac je imao u tom trenutku kontru, Grbović je pretračao 2 igrača i išao 1 na 1 sa golmanom i postigao je gol.

U tom momentu igrači Bačke pobesneli su jer nije izbačena lopta i na taj način nije ispoštovan fer-plej. U redovima Metalca isključen je Ješić, dok je u Bačkoj crveni dobio Obrenović i Stojanović. Bačka je nastavila sa 8+1 a Metalac sa 9+1. Nadoknada je bila 7 minuta i bila je puna koškanja. Metalac je u drugo poluvreme krenuo ofanzivno, ali nije stizao do gola sve do 87. minuta kada je mrežu zatresao Igor Savić.

Prva liga Srbije 5. kolo

Petak:

Kolubara – Novi Pazar 3:1 (Lazić 5, Cvetković 12, A. Jovanović 87 – Đokić 53)

Subota:

Sinđelić (Bg) – Dinamo (Vr) 1:0 (Goranović 32)

Radnički (Kg) – Smederevo 3:0 (Todorović 13, Nikodijević 66, Aleksijević 90+3)

Metalac – Bačka 2:0 (Grbović 45, Savić 86)

Trajal – Zemun 1:1 (Osman 45 – Mijailović 90)
Nedelja:

17.00: Zlatibor – Kabel

17.00: Žarkovo – Radnički (Pi)

Ponedeljak:

17.00: Budućnost (Do) – Grafičar

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter