Potencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Jovanović prethodne sezone nastupao je u Primeri za ekipu Ueske, izvesna je njegova selidba u Tursku, jedan detalj koči transfer

Jovanović je u dresu Ueske odigrao 12 utakmica, povrede su ga sprečile da pokaže puni potencijal.Ipak, navijači i španska javnost nije ostala imuna na njegovu posvećenost i dobre partije. Dobre igre nisu ostale neprimećene, te će nekadašnji golman Radničkog iz Niša i danskog Orhusa najverovatnije karijeru nastaviti u Turskoj, njega od potpisa dele samo formalnosti.


Ankaraguču je nedavno prodao golmana Altaja Bajindira u Fenerbahče, te je ekipa u potrazi za novim golmanom. Ueska je dogovorila transfer sa turskim timom, takođe je i golman reprezentacije dogovorio lične uslove sa turskim superligašem.

Ipak, ukoliko u narednih nekoliko dana ekipa iz Ankare ne uspe da skine zabranu transfera neće biti u mogućnosti da potpiše talentovanog golmana. Dakle, sve je u rukama birokratije, do daljnjeg, srpski golman trenira u Španiji i priprema se za nove izazove.

Aleksandar Jovanović