UEFA je za revanš meč između Moldea i Partizana delegirala francuskog arbitra.

Partizan je sinoć protiv Moldea u Humskoj stekao prednost od 2:1 i ukoliko je odbrani u Norveškoj sledećeg četvrtka plasiraće se u grupnu fazu Ligu Evrope.


Komentari su takvi da navijači crno-belih nisu najzadovoljniji jučerašnjim suđenjem Mađara Viktora Kasaija, a na severu Evrope će pravdu deliti 42-godišnji Francuz Rudi Buke.

U pitanju je sudija koji nosi FIFA znak od 2011. godine, a čest je arbitar na utakmicama Lige šampiona. Njegovi pomoćnici biće Gijom Debar, Žulijen Paseli i Amauri Deleru.

Ipak, na ovim prostorima Buke najviše je upamćen kao sudija koji je žestoko oštetio reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Tada su ‘đetići’ u Sofiji vodili sa 1:0, a francuski sudija domaćinu dodelio jedanaesterac iako su gotovo svi videli da je prekršaj bio van kaznenog prostora.

‘Ukrao’ je pobedu Crnoj Gori i tadašnjoj selekciji Ljubiše Tumbakovića promenio čitav dalji tok kvalifikacija. Nadajmo se da takvih situacija neće biti u četvtak od 19 časova u Moldeu.