I Danci su pisali potcenjivački o Crvenoj zvezdi, pa su eliminisani…

Crvena zvezda je protiv Jang Bojsa ostvarila pozitivan rezultat pred revanš i sa 2:2 može da kalkuliše na ‘Marakani’ i diktira kako će se meč odvijati. Sa druge strane, Švajcarci nisu zadovoljni, ali i dalje nastavljaju da potcenjuju crveno-bele.


U tekstu koji je objavio švajcarski novinar Alan Kunc u jednom od najčitanijih medija ‘Blick-u’ ističe se da su se igrači srpskog prvaka prerano radovali.

– Samo 2:2 protiv Crvene zvezde. Srbi su igrali i slavili. U miks zoni su jedni čestitali drugima. To je kao kada slaviš što ti je sviran penal, lopta nije još u mreži. Još nisi ništa osvojio i pobedio, ali možeš da izgubiš sve.

Sada je Zvezda ta koja može da izgubi sve. Naravno, atmosfera na Marakani će oduzeti dah i biće impresivna. Ali kada je atmosfera dala gol? Da li decibeli daju gol? Nikad, koliko ja znam.

Na terenu, igrači Jang Bojsa neće biti pogođeni bilo čim, neće biti bacanja predmeta i rasističkih pevanja, teren je propisanih normi, trava je zelena, protivnik ima 11 igrača, VAR neće primetiti atmosferu u kombiju.

U Jang Bojsu znaju da imaju vrhunskog golmana Milana Borjana i svetsku klasu plejmejkera Marka Marina. Ali ostatak? Odbrana? Pa…

Može da se slomi, evo i sećanja iz prošle sezone. Startna pozicija protiv Dinama iz Zagreba je bila skoro ista. Samo 1:1 na stadionu Švajcarska. Razočarenje. A onda je Jang Bojs otputovao u Zagreb i pobedio bolju ekipu od Crvene zvezde. Sećanja ne daju golove, ali mogu biti zlata vredna – stoji u tekstu na sajtu ‘Blick-a’.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on