3
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan

KVAL. ZA LE: Partizanu pobeda zlata vredna, crno-beli odlični protiv Moldea (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.19 u 22:53

Fudbaleri Partizana pobedili su Molde rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.
Crno-beli su imali svojih momenata u kojima su briljirali, ali su imali i momente koji su vodili do očaja. Na kraju potpuno zasluženo je Partizan slavio sa 2:1, mogao je da pobedi i ubedljivije, ali je sreća bila naklonjena Moldeu.  Ulaskom Natha i Asana Partizan je zaigrao znatno bolje, a upravo je Japanac sredinom drugog dela imao sjajnu priliku, ali je promašio prazan gol. 

Ofanzivno su meč otvorili gosti. Mladi navijači aktivno su od samog početka bodrili Partizan, po zvaničnim podacima iz Partizana, 5780 navijača je večeras bilo uz crno-bele. Filip Stevanović je u 7. minutu imao prvu priliku za Partizan, oprobao je udarac, a Kraniks je odlično reagovao. U 12. minutu u velikoj prilici našao se Ejkrem. Činilo se da će njegov udarac završiti u golu, ali poslednjim naporima odlični Vladimir Stojković sačuvao je gol Partizana.

U nastavku je malo opao tempo igre, tek u 25. minutu viđena je ozbiljnija prilika. Po levoj strani ispao je Miletić, gosti su ubacili loptu u šesnaesterac. Srećom po crno-bele okliznuo se Džejms, te nije bilo ozbiljnije prilike. Partizan je četiri minuta kasnije napravio lepu akciju Zdjelar je pokušao da pronađe Sadika, a napadač se uspavao u ofsajdu. Goli je dva puta izdriblao Miletića, nije mogao da ga zaustavi ni Vujačić, a njegov udarac se od dva puta odbio o stativu u mrežu gola Vladimira Stojkovića koji nije mogao ništa.

FOTO: FK PARTIZAN

Dva minuta kasnije razbuđeni Partizan je počeo da igra bolje. Zoran Tošić je video Sejduba SUmu, poslao mu je loptu, a on se okretom oslobodio čuvara i postigao je izjenačujući gol. Na poluvremenu 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena Ožegović je ušao umesto do tada neprimetnog Sadika. Na početku bez ozbiljnijih šansi. Partizan je u nastavku napadao, imao visoki presing, ali nije došao do šanse za gol. U 61. minutu do šanse je došao Molde. Oprobao se Džejms, Stojković je bio na pravom mestu. Asano je u 77. minutu imao dobar prodor, poslao je loptu do Ožegovića, ali je napadač uspeo da je promaši, potom je Natho imao priliku, ali je samo uspeo da pogodi Ožegovića.

Foto: FK Partizan

Neverovatnu šansu je minut kasnije promašio Asano. Urošević je prošao iza odbrane, njegov šut je blokiran, odbitak je stigao do Japanca, ali je sa pet metara prebacio prazan gol. Tošić donosi vođstvo Partizanu od 2:1. Sjajnu akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko fudbalera crno-belih krunisao je bivši reprezentativac Srbije koji je sproveo na tacni loptu koju mu je ostavio Urošević.

Partizan – Molde 2:1 (1:1)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vujačić, Pavlović, Urošević – Stevanović (60. Asano), Šćekić, Zdjelar, Tošić – Suma (73. Natho) – Sadik.

MOLDE: Kraninks – Haraldseid, Bjernbak, Gabrijelsen, Foren – Husein, Aursnes, Helštad, Volf Ejkrem (68. Elingsen), Knudson (33. Goli) – Džejms.

Sudija: Viktor Kašai.

FOTO: FK Partizan 

0
0

3 Komentara

  1. ZaHVALJUJUCI VODJAMA SA
    JUGA I ISTOKA , OSTALI SMO
    BEZ NAVIJACA. A SA PUN
    STADION BILO BI 3:0. ZATO
    JUG ZATVORITI DA DIVLJACI
    NE DIVLJAJU I NE NANOSE
    STETU PARTIZANA. NAPOLJE

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja ne znam kako vama, ali ovaj Sadik je ocajan… Totalna greska od lika. On iz okreta sutne kao dete od 7-8 godina… I neka mu neko objasni formaciju od ulaska Natka… 442?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter