5
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Hrabra Zvezda u Bernu – VAR spasio Jang Bojs, a Gobeljić crveno-bele! (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.19 u 22:53

U prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona Jang Bojs i Crvena zvezda su remizirali u Bernu rezultatom 2:2 (1:1).

Još jedno veoma dobro evropsko veče za Crvenu zvezdu! Ovakve taktički izuzetne partije tima Vladana Milojevića odavno su prestale da budu slučajnost, već je jasno da je srpski šampion definitivno sazreo za elitno takmičenje.

Iako nije dobro počelo za crveno-bele. Već u sedmom minutu je lako pukla odbrana u dva poteza – golman je ispucao loptu, Ivanić je izgubio vazdušni duel na sredini i lopta je kao na tacni došla do Rožera Asalea koji je situaciju ‘jedan na jedan’ sa Milanom Borjanom rešio golom za vođstvo domaćina.

Međutim, Zvezda je pokazala da večeras u Bern nije došla da se brani, nije više ni mogla posle primljenog gola, i brzo je odgovorila. Već u 18. minutu Marko Marin je izveo korner sa leve strane, a Miloš Degenek je dobio duel sa svojim čuvarom, uputio loptu ka golu, a ona baš kao u Salzburgu pre godinu dana – završila u rašljama gola za erupcuju oduševljenja crveno-belih pristalica na stadionu ‘Švajcarska’.

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda se tu nije zaustavila, već je ‘namirisala krv’ i krenula po drugi gol, a u fantastičnoj kontri Garsija je proigrao Marka Marina, koji je bio ‘oči u oči’ sa golmanom domaćina. Pokušao je Marin da prevari čuvara mreže jer je prilikom šuta gledao na drugu stranu i uspeo, ali je sa gol linije loptu izbio Luštenberger.

Potom je Jang Bojs imao nekoliko sjajnih prilika, ali je opet zablistao Milan Borjan. Kao ‘mačka’ je skidao pokušaje Asalea i Sijera, kao i Ebišera sa distance. Mogla bi njemu Zvezda da zahvali što je na poluvemenu bilo 1:1.

A onda, tek što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je povela. Marin je organizovao akciju po desnoj strani, izbacio Gobeljića koji je centrirao po zemlji. Loptu je promašio Boaći, ali je na nju naleteo novajlija Mateo Garsija i postigao prvenac na debiju za ogromnu radost Zvezdinih navijača.

Onda se Zvezda, sa željom ili ne, povukla i u potpunosti prepustila inicijativu domaćinu. I uspevala je da odoli sve dok u igru nije ušao najbolji igrač u istoriji Jang Bojsa, Francuz Giljom Oro.

Ušao je u 73. minutu i odmah privukao više čuvara na sebe, a saigračima otvorio mogućnost da po krilima dobiju više prostora. I u 77. je Ngamaleu probio, a pratio ga je Ričmond Boaći. Startovao je Zvezdin napadač, a tek posle reakcije VAR tehnologije i sudijinog gledanja snimka, dosuđen je penal.

U gol za 2:2 ga je pretvorio Giljom Oro.

Potom je blaga prednost bila na strani Jang Bojsa, koji je napao svim silama, i imao dve velike prilike preko Oroa. Najpre je glavom šutirao sa 13 metara u situaciji u kojoj je kasnio Borjan, ali je Gobeljić loptu izbio sa gol linije.

Potom je u 90. minutu ponovo Ogo šutirao glavom, ali sa svega četiri ili pet metara, ali je Zvezda imala puno sreće i lopta je otišla pored gola.

Jang Bojs – Crvena zvezda 2:2 (1:1)
(Asale 7, Oro 76 – Degenek 18, Garsija 46)

Stadion ‘Švajcarska’ u Bernu
Sudija: Dani Makeli (Holandija).

JANG BOJS: Von Balmos – Lotomba, Cesiger, Luštenberger, Garsija (od 67. Janko) – Sijero (od 57. Fasnaht), Ebišer (od 73. Oro), Martins Pereira – Asale, Nsame, Ngamaleu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Kanjas, Ivanić – Vukanović (od 85. Petrović), Marin, Garsija (od 55. Žander) – Boaći (od 77. Tomane).

0
0

5 Komentara

  1. Taj VAR i strane sudije u kamionu treba uvesti i u domacu ligu, pa da vidimo kako bi igrali protiv ekipa u kojima Vucic nije postavio upravu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Neka Zvezda dobije dva crvena kartona u Bg i neka ispadne neka je 0:1 za svajcarce, neka bude tako

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter