0
Domaći fudbal

VELIKI GEST CRVENE ZVEZDE: Potpisan ugovor o saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih invalida Srbije (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.19 u 11:40

Crvena zvezda i Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije potpisali su ugovor o saradnji. Zvezda je ovim gestom želela da se zahvali na svemu što su oni učinili za našu zemlju.

Ratni vojni invalidi Srbije zadužili su našu državu time što su branili Srbiju. Crvena zvezda želela je da se zahvali vojnicima i omogućila im da na Marakani gledaju utakmice svog voljenog kluba.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije Željko Veselinović nisu krili zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje.

– Naš klub posvećuje pažnju ljudima koji su bili i ostali na braniku otadžbine u situacijama kada se branila sloboda naše zemlje. Želeli smo da odamo priznanje i da tim navijačima omogućimo da gledaju utakmice Crvene zvezde, kluba za koji navijaju. Ovo je nastavak akcije koju smo imali ranije sa hendikepiranim osobama kojima smo takođe izašli u susret da shodno svojim mogućnostima gledaju mečeve sa istočne tribine u najboljim uslovima – istakao je predsednik Mijailović.

Na reči Svetozara Mijailovića nadovezao se i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije Željko Veselinović.

– Želim pre svega da se zahvalim Fudbalskom klubu Crvena zvezda kao i rukovodstvu na prepoznavanju interesa kreiranja novih puteva i normi ponašanja u zemlji. Zvezda je pokazala da je najveći klub u Srbiji jer je preuzela ulogu koja pripada institucijama takve veličine, a to je da kreira nove odnose u društvu. Moram napomenuti da je odnos društva prema ratnim vojnim invalidima bio na niskom nivou, a da upravo ovakve stvari pokreću proceš poboljšanja tih odnosa. Najveći broj ratnih invalida, kao i državljana ove zemlje, navija za Crvenu zvezdu, a posebna čast je ta što će nam Zvezda omogućiti gledanje utakmica na posebnim mestima koja su prilagođena ljudima sa hendikepom. Na ovaj način odajemo čast i poštovanje za žrtvu koju su oni dali kada je to država od njih očekivala. Još jednom veliko hvala za ovaj vid društvenog i nacionalnog priznanja – zakljućio je gospodin Veselinović.

FOTO/VIDEO: Crvena zvezda 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter