0
Domaći fudbal

STRAHINJA BOŠNJAK ZA HS: Nadam se pozivu u mladu reprezentaciju, Voždovac ima kvalitet za mesto u Evropi!

Objavljeno: 17.08.19 u 12:09

Fudbaleri Voždovca pobedili su ekipu Javora sa 2:1, na otvaranju 5. kola Superlige Srbije.

Jedan od zapaženijih na terenu bio je i Strahinja Bošnjak. Igrač koji je Partizan napustio u potrazi za izazovom u kome bi mogao da napreduje i potvrdi svoj talenat, januara je potpisao za Voždovac. Kao kadetski reprezentativac našao se u idealnoj postavi na Evropskom prvenstvu zajedno sa Matijasom de Lihtom. U razgovoru za HotSport nekadašnji kapiten omladinske selekcije Srbije govorio je o meču.

Voždovac 

– Bila je to prva pobeda u novoj sezoni, jako bitna za nas i naše samopouzdanje. Mnogo će nam značiti pred nastavak prvenstva. Nimalo nije bila laka pobeda, bila je to neizvesna utakmica do samog kraja, ali je najvažnije je da smo ostvarili cilj i osvojili sva tri boda – rekao je Bošnjak.

Voždovac je u dosadašnja četri kola u tri meča ostao kratkih rukava, dok je utakmica protiv Crvene zvezde bila odložena zbog evropskih obaveza crveno-belih.

– Sigurno je da pobeda daje vetar u leđa, početak je uvek najteži, mislim da nismo ništa izgubili što smo tek u četvrtom kolu upisali pobedu. Dočekuje nas naredne nedelje meč protiv ekipe Mladosti, ekipe koja važi za jednog od težih protivnika u srpskom fudbalu – ističe defanzivac ‘zmajeva’.

Strahinja Bošnjak beleži dobre igre u dresu Voždovca, prošao je sve selekcije Srbije, bio je i kapiten omladinske reprezentacije. Talentovani fudbaler se nada pozivu u reprezentaciju do 21 godine za septembarske obaveze.

– Iskreno, nadam se pozivu. Mlada reprezentacija ove jeseni ima kvalifikacione mečeve za prvenstvo u Rusiji. Najbitnije je da sam krenuo da igram, očekivaću poziv, trudiću se da u narednom periodu zadovoljim selektora Srbije Nenada Milovanovića i da će poziv stići, ako ne sada, neki naredni put – kaže Bošnjak.

Partizan je u januarskom prelaznom roku zamenio Voždovcem i nije pogrešio. Ono što je najbitnije za mladog igrača, Bošnjak ima priliku da nastupa i dodatno razvije svoju igru. Posle Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu za kadete našao se na radaru Barselone. Bošnjak ide korak po korak i ne gleda toliko daleko u budućnost.

Verujem u sebe pre svega, želeo sam da igram, da se oprobam u Superligi Srbije, trudiću se da napredujem svakodnevno. Na svakom meču pružam svoj maksimum kako bih napredovao i jednog dana kao kompletan igrač da pokušam da vidim gde sam što se tiče evropskog fudbala. Možda je lakše otići u Evropu iz Partizana i Zvezde jer se igraju i evropski mečevi. Danas svi klubovi igraju fudbal, ljudi koji gledaju i prate fudbal gledaju kvalitet igrača i na kom nivou je njegova igra. Prednost ‘manjih’ klubova je što dosta kvalitetnih i iskusnih igrača igra uz nas mlađe. To su fudbaleri koji su prošli kroz dosta toga u karijeri. Imaju iskustvo i prenose ga na nas. Nije nemoguće ni da sa Voždovcem zaigramo u Evropi. Imamo dobre ambicije, posvećeno i dobro se radi i imamo kvalitetan tim. Videli smo da je u fudbalu sve moguće, kao i u životu – poručuje Bošnjak.

Neizbežno pitanje bile su i društvene mreže Voždovca. Bošnjak je jedan od retkih mladih fudbalera koji nema društvene mreže, ali je pohvalio, sada već poznatog administratora društvenih mreža ‘zmajeva’.

– Ja lično nemam društvene mreže, ali ponekad na treningu kod saigrača vidim šta se objavljuje. Momak koji vodi naše društvene mreže je maksimalno posvećen klubu i nama igračima. Promoviše nas na najbolji mogući način. Iskreno, iznenađen sam načinom na koji promoviše naš klub i kako je pristupio poslu. Maksimalno se daje klubu, kao i mi igrači, a to je tajna uspeha u Voždovcu – poručuje Bošnjak u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter