6
Domaći fudbal

SLS: Zvezda može i sa drugim timom – burna završnica u Subotici, Tomane postao heroj! (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.19 u 21:50

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Superligi Srbije, pošto su slavili trijumf na gostovanju Spartaku u Subotici rezultatom 3:2 (1:1).

Crvena zvezda je na sever Srbije došla posle 120 minuta borbe i 11 penal serija u Kopenhagenu, posle koje je proslavila plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Spartak je želeo da iskoristi njen umor i prvi je zadao udarac večeras već u šestom minutu meča. Tufegdžić je umakao odbrani crveno-belih i matirao Borjana za vođstvo ‘golubova’ i radost navijača na tribinama.

Zvezda je na ovoj utakmici igrala sa potpuno rezervnim veznim redom i napadom, koji su predvodili Tomane i Krstović, ali su vezisti prvi odgovorili Spartaku.

Miloš Vulić je u prošlom kolu

postigao, po mnogima, najlepši gol te runde Superlige Srbije, a slično je učinio i večeras u Subotici.

U 38. minutu je Vulić ušao ka sredini, namestio se na desnu nogu i postigao sjajan gol za izjednačenje.

Pred sam kraj prvog poluvremena, posle jednog centaršuta i pokušaja Tufegdžića, lopta je pogodila u ruku Milana Gajića i odbila se do Borjana.

Igrači Spartaka su protestvovali, tražili penal, ali pitanje je da li je Gajić mogao da izbegne kontakt rukom sa loptom…

Golom u finišu prvog poluvremena psihološka prednost bila je na strani crveno-belih, a to su iskoristili posle četiri minuta igre u nastavku.

Veljko Simić je tada postigao gol za preokret i vođstvo od 2:1, a asistent je bio novajlija iz portugalske Tondele, Tomane.

Pretio je Spartak u drugom poluvremenu i u 80. minutu stigao do novog poravnanja rezultata.

Iz velike udaljenosti je tukao David Dunđerski, poslao sjajan šut, a Milan Borjan imao loptu na ruci, ali ipak nije uspeo da je zaustavi pre nego što je ušla u mrežu.

Ali, radost domaćih nije trajala predugo. Samo pet minuta kasnije Milan Gajić je odlično centrirao sa desne strane i pogodio u glavu Tomanea, koji je zakucao loptu u mrežu Spartaka za konačan trijumf Zvezde od 3:2.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 2:3 (1:1)
(Tufegdžić 6, Dunđerski 79 – Vulić 37, Simić 49, Tomane 85)

Gradski stadion u Subotici;
Sudija: Novak Simović.

SPARTAK: Ostojić – Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (od 83. Ivančević) – Jočić, Marčić – Mladenović, Tufegdžić, Denković – Šormaz

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (od 46. Žander) – Petrović (od 76. Ivanić), Vulić – Krstović (od 55. Vukanović), Simić, Jevtović – Tomane.

Superliga Srbije, 5. kolo:

Petak

Voždovac – Javor 2:1 (2:1)
(Nikolić 12 penal, Nišić 25 – Petković 10)

Subota

Inđija – Radnik 2:1 (1:1)
(Rogač 33, Dimitrov 75 – Makarić 16)

Čukarički – Proleter 2:1 (1:0)
(Docić 10 p, Šapić 68 – Pejić 74)

Mladost Lučani – Radnički Niš 1:1 (1:1)
(Radivojević 17 – Mihajlović 26)

Spartak – Crvena zvezda 2:3 (1:1)
(Tufegdžić 6, Dunđerski 80 – Vulić 38, Simić 49, Tomane 85)

Nedelja

19.00 Partizan – Rad
20.00 Mačva – Napredak
20.00 Vojvodina – Bačka Topola

0
0

6 Komentara

  1. Sklonili se i u Evropi,Terza sredio,sad ce srediti da vas Molde pocepa,ha,ha,ha,jadni glodari,pozdrav iz Tokija,groBARI!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa normalno da je sklanjalica.nece valjda vama da se sklanjaju.mi smo srbski klub i srbi su na vlasti,nema vise zelenih i ovih sto su vas obukli u nekrofilske uniforme.

    0
    0
    Odgovori
  3. Dosadni čoveče, kloni se Zvezde,pa ti si glodar , imaš svoj klub.Više mrziš Zvezdu nego što voliš Partizan,razmisli malo,nemoj da te mržnja vodi u životu,to nije zdravo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter