1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

‘SAČUVAJ BOŽE DA SE RADUJEM TOME’: Milošević o tenzijama u srpskom fudbalu, povredama, Asanu…

Objavljeno: 17.08.19 u 16:21

Trener Partizana uoči utakmice protiv Rada u petom kolu Superlige Srbije govorio je o mnogim stvarima u srpskom fudbalu.

Savo Milošević je na pres konferenciji u SC ‘Teleoptik’ istakao da jedino Bojan Ostojić zbog lakše povrede neće sigurno sutra od 19 časova biti na terenu protiv Rada

– Juče smo igračima dali neplaniran slobodan dan zbog potrošnje u Turskoj, pa ćemo tek večeras znati stanje svih igrača. Jedino što sad znam je da Bojan Ostojić neće biti u kombinaciji za tim. Ne smemo sebi dozvoliti scenario od pre sedam dana u Kruševcu, pa moramo da imamo maksimalno ozbiljan pristup – rekao je Milošević.

– Gledali smo snimke i imali ljude uživo na poslednje dve utakmice. Nisu najbolje otvorili sezonu, ali su dobili Inđiju što im mnogo znači. Ipak ovo će zavisiti samo od nas.

Rad je neposredno pred meč sa Partizanom otpustio Bogdana Koraka, ali se Milošević ne raduje tome.

– Sačuvaj Bože. Daleko bilo da se radujem takvim stvarima. Žao mi je što je takva situacija u Radu, do sad su uspevali uvek da prežive pakao Superlige, a mislim i da će ove godine uspeti.

Najavio je Milošević i da će u timu biti Aleksandar Lutovac, doskorašnji igrač Rada.

– Igrao sam u Španiji protiv nekoliko bivših klubova i svima sam dao gol. Bio sam brutalan. Lutovac će imati sutra ozbiljniju rolu. Za njega sigurno ta utakmica malo više znači, ali to je profesionalizam.

Trener crno-belih je prokomentarisao i reči trenera Zvezde Vladana Milojevića koji je čestitao Partizanu prolaz u plej-of Lige Evrope. Da li je to naznaka smirivanja tenzija u srpskom fudbalu?

– Najbitnije je da oba predstavnika budu u Evropi. A ovo drugo – ja zaista nemam šta da smirujem. Ja sam sa Vladom bio u dobrim odnosima. Sa Mrkelom sam radio u savezu i prijatelji smo. Sa gospodinom Terzićem sam vojevao na terenu. Ne znam zašto bih bilo šta smirivao? Ja ću sigurno imati korektan odnos prema njima, a znam i oni prema nama – rekao je Milošević.

Dotakao se i igre Takume Asana, koji je prvi put u Malatiji odigrao svih 90 minuta od kako je došao u Partizan.

– Bilo koji drugi fudbaler druge nacionalnosti, teško da bi uspeo da odigra 90 minuta tako brzo, ali eto Asano je Japanac – istakao je Milošević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter