1
Domaći fudbal

FOTO: FS Srbije

RAZGOVARALI: Tumbaković u Londonu, Luka ponovo u reprezentaciji! (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.19 u 13:15

Sportski direktor Vladimir Matijašević i selektor najboljeg nacionalnog tima, Ljubiša Tumbaković, posetili su naše reprezentativce koji igraju u Engleskoj, Nemanju Matića, Luku Milivojevića i Aleksandra Mitrovića.

– Razgovarali smo o predstojećem okupljanju koje nas očekuje u septembru, selektor Tumbaković je izneo svoje planove i očekivanja, stavili smo ad akta neke stvari i idemo dalje, tako da se nadam, da će svi biti na okupu- izjavio je Vladimir Matijašević i nastavio…

– Optimisti smo pred meč sa Portugalom, naši reprezentativci nastupaju u jakim ligama, dobri su igrači, mi treba da napravimo dobru grupu, selektor i svi mi oko njega, dobru atmosferu.

– Sa dobrom atmosferom možemo da ostvarimo dobar rezultat protiv Portugala. Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem, on je raspoložen, nismo se vraćali na neke teme, selektor Ljubiša Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost, da napravimo zajedno dobru atmosferu.

FOTO: FS Srbije

– Moramo da približimo publiku reprezentaciji, jer ovo nije klub, nego reprezentacija svih nas, treba da svi budemo kao jedan, publika, novinari, igrači …

– Nadam se da će povratak igrača uticati pozitivno i da će publika doći da podrži reprezentaciju, što je normalno, jer uvek kada smo imali rezultat to je bilo i zbog toga što smo imali publiku uz nas.

Selektor Ljubiša Tumbaković o utiscima iz Engleske…

-Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najpre utakmicu Kristal Palas – Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, „gazda“ u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja.Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali generalno utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi. Razgovarali smo posle sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a onda smo sutradan gledali duel Mančester Junjated – Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem. Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj, a već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača, koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih deset dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju – zadovoljan je selektor Ljubiša Tumbaković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter