Fudbaleri Partizana direktnim čarter letom iz Beograda otputovali su ovog jutra za Malatiju na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

(Izveštač HotSporta u Turskoj – Stefan Smuđa)


Prva utakmica na stadionu u Humskoj i pobeda od 3:1 ostavila je dobar utisak navijačima Partizana, koji je donekle pokvarila superligaška predstava protiv Napretka u Kruševcu i remi od 2:2. U toj utakmici Savo Milošević izveo je kombinovan tim i zato je došlo do promena u spisku putnika za Tursku.

U istočnu Anadoliju nije krenuo Đorđe Ivanović, koji je bio starter ‘pod Bagdalom’, a nakon tog meča Milošević je rekao da je to bilo sramotno izdanje crno-belih i krivicu je preuzeo na sebe. Ipak, neko je morao da plati ‘ceh’.

Ima i novih imena na spisku, a to je Periša Pešukić, pojačanje iz podgoričke Budućnosti koji do sada nije bio u konkurenciji za evropske utakmice. Dobru vest doneo je trener Savo Milošević, koji je istakao da ga raduje kadrovska situacija.

– Prvi zadatak nam je da sve osposobimo, ostao je Ostoja, blizu je, trebalo bi da bude spreman. To nam je prva briga – počeo je Milošević razgovor sa novinarima na aerodromu.

– Kao što znate, očekujemo tešku utakmicu, neće biti lako, ali smo pokazali da možemo sa njima i da će sve zavisiti od nas.

U Kruševcu je bilo 35, u Malatiji su najavili 39?

Znači adaptirani smo na temperaturu. Očekujem ih dosta ofanzivnije, i u Ljubljani su pokazali da kada jure rezultat mogu da igraju mnogo ofanzivnije. Videćemo u kojoj meri, ne verujem da će ići grlom u jagode. Svesni smo da Malatija može mnogo više. Ako pomislimo za trenutak da će biti lako, imaćemo veliki problem.

Posle Kruševca je Milošević rekao da je igra bila sramotna.

– Tako je, za početak neću rotirati. To što sam rekao, to sam i mislio. Moja greška je bila što sam izveo tim koji nije bio dobro izbalansiran, pogotovo defanzivno. Posle je sve proizašlo iz toga. Greška je bila sastav – poručio je Milošević.

Partizan će po dolasku u Malatiju predveče odraditi trening, a neposredno pre toga javnosti će se na konferenciji za medije obratiti šef struke Savo Milošević i jedan od igrača.

Utakmica se igra u četvrtak sa početkom u 19 časova po srednjeevropskom vremenu.