0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

IZ RADNIČKOG GRME: Atletičari nam uništavaju teren, grad da reši problem! (FOTO)

Objavljeno: 14.08.19 u 13:12

Fudbalski klub Radnički izdao je saopštenje za javnost u kome apeluju na grad da ukaže razumevanje i nađe rešenje za veliki problem sa kojim se Radnički suočava.
Niški tim je nedavno dobio novu travnatu podlogu na stadionu Čair, ali po svemu sudeći imaće mnogo problema kako bi njeno stanje očuvao. U saopštenju klub navodi da je teren uništen, a za to krive niške atletičare. 

– Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve – stoji u saopštenju Radničkog koji apeluje na Grad Niš da reši ovaj problem.

– Imajući u vidu da je stadion Čair u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane i pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren“.

Niški fudbalski klub navodi da deluje da se već može reći da su „bačene pare“ na sređivanje stadiona zbog ovih događaja i najavljuju rigorozne naredne korake.

– Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti – zaključuju Nišlije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter