Štoper Crvene zvezde posle utakmice sa Kopenhagenom je sa velikim olakšanjem dao jednu od ‘najzvučnijih’ izjava u karijeri.

Jedan od strelaca u penal seriji bio je i Miloš Degenek, koji je izneo ogroman teren borivši se sa napadačima Kopenhagena, Vindom i Ndojeom.


Posebno je bilo teško od 53. minuta kada je njegov saborac iz poslednje linije, Nemanja Milunović dobio isključenje. Penali su bili priča za sebe sa 11 serija.

– Posle svakog promašenog penala smo verovali, i kad je bilo povuci-potegni, svaki igrač koji je šutirao je, oprostite što moram reći – imao muda da izvede penal pred njima, to je potrebno, dao ga ili promašio – moraš to da imaš da izvedeš. Svaka čast svim momcima i Borjanu, pokazali smo kao ekipa da smo porasli, zbližili smo se još više kao porodica – kazao je Miloš Degenek novinarima u Kopenhagenu.

– Shvatili smo šta znači igrati velike utakmice, da se ne predaje, da se gine, da gazimo jedni za druge!

Posebno zanimljive reči sačuvao je za trenera Kopenhagena Stolea Solbakena.

– Mnogo mi je drago što smo ih prošli, verovali su, ovaj njihov gospodin trener se malo zaje*ao kad je krenuo nas da potcenjuje. Ne zna ko smo, ne zna šta smo, naše životne priče, nisu kao njihove što su jeli zlatnim viljuškama… – kazao je Degenek.

Potom je Degenek obavešten da je i Stolbaken imao tešku životnu priču, jer je skoro bio klinički mrtav pre nekoliko godina.

– To ne znam, kažem za nas, oni su elegantna država, ali ne znaju naše ratove, bombardovanja, imamo to kada se pokaže ko smo i šta smo – podvukao je Degenek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ASGHHAHAHABANSNMMDBVVVEHJTRRRRRRR!!!!!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on