3
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

OVO ĆE SE PREPRIČAVATI DECENIJAMA: Zvezda posle JEDANAEST penal serija ispisala istoriju u Kopenhagenu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.19 u 22:55

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda je posle 11 penal serija u Kopenhagenu prošla u plej-of za Ligu šampiona!

Prvi meč u Beogradu podigao je veliku prašinu zbog dosuđenog penala za Kopenhagen, odnosno, nedosuđenog za Crvenu zvezdu. Bilo je 1:1 na ‘Marakani’, pa je blaga prednost bila na strani danskog prvaka. Oko 2.000 navijača crveno-belih došlo je na ‘Parken arenu’, gde je već u prvom minutu prisustvovalo još jednoj spornoj sudijskoj odluci.

Počelo je veoma burno. Dok su navijači Kopenhagena prikazali svoju koreografiju, već u prvom minutu videli smo očigledno gaženje po nozi Mirka Ivanića od strane Zeke, a sudija Mažeika iz Litvanije nije pokazao na ‘belu tačku’. A morao je!

Nije to zaustavilo izabranike Vladana Milojevića da atakuju ka golu domaćina. Prva dva pokušaja sa distance nisu bila uspešna, ali jeste treći posle magične asistencije Marka Marina.

Poslao je teledirigovan pas ka Ričmondu Boaćiju, spojio ga sa golom, a reprezentativac Gane postigao sjajan gol klizećim startom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

U sred te euforije, ponovila se ‘stara boljka’ srpskih klubova. Kao i u Beogradu, Zvezda se, svesno ili ne, povukla i Kopenhagen je krenuo sa postepenim pojačavanjem pritiska. Odolevala je Zvezda u dobroj meri, čak i pretila, ali je primila gol u najgorem mogućem trenutku.

Isticao je 44. minut prvog poluvremena kada je centaršut sa leve strane Ndoji na drugoj stativi sproveo u mrežu, uprkos tome što je oko njega na malom prostoru bilo nekoliko igrača Zvezde.

Mnogo toga je promenio kasni gol Kopenhagena, ali opet, imali su igrači oba tima desetak minuta vremena da se ‘resetuju’ i u drugo poluvreme krenu u potpunosti ‘od nule’, jer je bio izjednačen rezultat iz Beograda.

Međutim, opet je jedan momenta u velikoj meri promenio dalji tok utakmice, a sve je moglo da bude drugačije u samo 60 sekundi. Najpre je Marko Marin još jednim sjajnim pasom proigrao Aleksu Vukanovića, ovaj zatresao mrežu Kopenhagena, ali se ispostavilo da je za ‘dlaku’ bio najbliži golmanu domaćih.

A onda je već nekoliko trenutaka kasnije Nemanja Milunović u skoku udario laktom Ndojia, zbog čega je dobio žuti karton, a kako je već bio javno opomenut, isključen je već u tom 53. minutu. Zvezda je morala da nastavi sa desetoricom…

Očekivano, terenska inicijativa je u tom momentu potpunosti prešla na stranu danskih ‘lavova’, koji su prvu veliku priliku imali tek u 74. minutu. Dugo je trajao napad oko šesnaesterca Zvezde, a kada je lopta ubačena u sredinu Fišer se našao u sjajnoj šansi, ali je šutirao veoma blizu leve stative Borjanovog gola.

Osim te situacije, Kopenhagen nije imao konkrentnost u igri, te nije ni uspevao da uputi nijedan šut u okvir gola Milana Borjana. Tako je posle 180 minuta borbe bilo nerešeno i otišlo se u produžetke.

Ništa se nije promenilo ni u prvih 15 dodatnih minuta, Kopenhagen je imao kontrolu igre, ali je Zvezda izuzetno hrabrom igrom odolevala, iako se nekoliko puta videlo da igrači beogradskog tima jedva stoje na nogama.

FOTO: FK Crvena zvezda

Istina, dve sjajne šanse imao je Pep Biel kada mu je maestralno uklizao Veljko Simić, a potom je i Borjan izašao kao pobednik posle šuta španskog veziste.

A onda su snage na terenu i igrački bile izjednačene u 112. minutu. Žander je krenuo potpuno sam u prodor, pobegao Pepu Bielu, a Španac ga je oborio sa leđa i dobio drugi žuti karton.

Ipak, to nije promenilo ništa na terenu, Zvezda je želela penale i dobila ih. Počelo je loše, Marko Marin je pogodio prečku, a lopta se odbila od noge golmana Gritebusta u polje. Na drugoj strani Vind je bio siguran, baš kao i Ivanić, a onda je Fišer promašio ceo gol i ponovo smo posle druge serije bili ‘na nuli’.

Treću seriju otvorio je Jevtović katastrofalnim šutem ‘preko tribina’, a Soteriju je to iskoristio da donese prednost Kopenhagenu. Potom je Žander bio siguran, a Borjan skinuo penal Bengtsonu! Ponovo je bilo nerešeno!

U petoj seriji odgovornost je preuzeo Radovan Pankov i maestralno je pogodio za vođstvo srpskog tima. Kapiten Zeka je bio peti izvođač za Dance i rutinski je matirao Borjana – 3:3.

Dušan Jovančić tokom meča je vodio puno duela i bio je na izdisaju snage, ali je uzeo loptu u šestoj seriji i – promašio! Na drugoj strani, šutirao je Ndoje, ali je Milan Borjan još jednom odbranio! Kakva penal-serija golmana Zvezde!

Neverovatna dešavanja na ‘Parken areni’! U sedmoj seriji je Veljko Simić šutirao i treći put lopta je otišla preko gola. Ali je isto učinio i Karlo Bartolec!

Konačno je Degenek zatresao mrežu u osmoj seriji, ali je to učinio i Viktor Nelson. Potom je pogodio i Gobeljić za 5:4, ali nije usledio kraj, jer je i Papajanopulos pogodio.

Oba tima su imala po deset igrača na terenu, pa su loptu uzeli golmani. Borjan je rutinski zatresao mrežu, a odgovorio mu Gritebust istom merom. Neverovatno, posle 10 penal serija rezultat je bio IZJEDNAČEN!

Krenulo se ispočetka, ali ne nužno istim redosledom, pa je Radovan Pankov dao svoj drugi gol. Srećom, Vind je promašio u sledećem šutu i Crvena zvezda se plasirala u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Kopenhagen – Crvena zvezda 1:1 (1:1) – prvi meč 1:1 – penalima: 5:6
(Ndoje 44 – Boaći 15)

3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona;
Stadion: Parken arena u Kopenhagenu;
Sudija: Gedminas Mažeika (Litvanija).

KOPENHAGEN: Gritebust – Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson – Holse (od 74. Bjel), Zeka, Stage (od 60. Falk(od 120. Soteriju)), Fišer – Vind, Ndoje.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander) – Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić – Vukanović (od 91. Jevtović), Marin, Ivanić – Boaći (od 81. Simić).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter