Predsednik Partizana Milorad Vučelić besan je zbog odluke UEFA da kazni Partizan sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama u Humskoj.

Disciplinska komisija UEFA je rekla svoje, Partizan je kažnjen sa dve evropske utakmice igranja pred praznim tribinama i novčano zbog rasističkog navijanja ‘Grobara’ prema turskom klubu i njihovom igraču Mičelu Donaldu. Kao ris je ljut prvi čovek crno-belih Milorad Vučelić.


– Neosnovano! Ponašanje navijača nije imalo rasnu i etničku osnovu. Grobari i Cigani – nazivi navijačkih grupa. Zamislite, Legionare bi u Nionu mogli da podvedu i pod Crna legija. I Donald je sam sebe nazivao ciganinom. A to skandiranje, rekoše mi da je trajalo svega 20 sekundi prilikom zagrevanja – istakao je Vučelić za ‘Sportski žurnal’.

Kada je reč o keltskom krstu, Vučelić je imao antropološko objašenjenje.

– Ne znam za to. Ljudi, jedno istraživanje kazuje da na našim prostorima ima više keltskih gena nego turskih… Što se tiče brzine odluke, kao da je zasedao odbor za hitna pitanja. Da smo u teorijama zavere, svašta bi pomislili. Na sreću, nismo. Ali, sad se bojim. Videli ste suđenje protiv Turaka – naveo je Vučelić.