Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić dao je izjavu za HotSport o kazni UEFA prema Partizanu zbog navodnog rasističkog navijanja.

Vladimir Vuletić je na početku objasnio zbog čega je Partizan sve sankcionisan, ne samo zbog ‘rasističkih ispada’ sa tribina.


– Disciplinska komisija UEFA je odlučila da kazni FK Partizan i to po hitnom postupku usled zakrčenih prolaza na tribinama, bacanja dimnih bombi tokom utakmice sa Malatijom i posebno, usled “rasističkih obeležja (tzv. keltski krst) i neprimerenih povika Mičelu Donaldu” koje je evidentirao FARE posmatrač – počeo je priču Vladimir Vuletić za HotSport.

Šef pravnog tima crno-belih je takođe objasnio da ovo nije prvi prestup, već da UEFA Partizan i ‘Grobare’ smatra višestrukim ‘povratnikom’.

– Partizan je višestruki povratnik u disciplinskim prekršajima UEFA i već je tokom 2017. godine vodio dva teška pravna postupka po sličnom osnovu, uz povoljan učinak. Međutim, izricanje kazne zbog rasističkih povika tamo gde rasizma nema, po prijavi neukog i malicioznog FARE denuncijanta, klubu koji baštini antifašistički i multikulturalni duh, koji je u utakmici sa Malatijom u svom sastavu imao dva fudbalera tamne puti i jednog žute rase, deluje kao ‘contradictio in adiecto’.

– Deluje, sa druge strane, izuzetno nejasno po kojim se kriterijumima UEFA vodi prilikom određivanja inkriminisanih dela budući da su neki klubovi u okruženju za, čini se, nedvosmisleno iskazivanje rasističkih obeležja i simbola ostajali nekažnjeni.

Vladimir Vuletić je najavio da će se oformiti pravni tim i da će u Nion poslati žalbu.

– Pravni tim FK Partizan će otpočeti složen pravni žalbeni postupak i poput Rudolfa Cislera, nastojati da brani ono što je, izgleda, unapred osuđeno, pa makar naše sjene ponovo hodale po dvoru i plašile gospodu – jasan je za HotSport bio Vladimir Vuletić.

Na tragu informacije: Stefan Smuđa