Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je u Kopenhagenu da njegov tim mora da odigra jednu mušku utakmicu bez izgovora.

Specijalni izveštač iz Kopenhagena za HotSport – Nikola Martać


Strateg crveno-belih smatra da je Kopenhagen u prednosti zbog gola postignutog u gostima, ali da je Crvena zvezda spremna da odgovori.

– Rezultat iz prvog meča daje prednost Kopenhagenu. Mi smo se spremili da odigramo mušku utakmicu, kako mi to znamo. Oni su u prednosti, ali imamo još 90 minuta da damo sve od sebe. Sve što sam rekao pre prve utakmice, i sada mislim. Oni imaju iskustva igranja u Evropi, jaki su i dobri – rekao je Vladan Milojević.

Šef stručnog štaba crveno-belih je govorio o Kopenhagenu.

– Oni imaju svoj stil, vezan je za njihovog trenera, jednog od najboljih u Evropi. Gospodin Solbaken je dugo ovde, imaju tradiciju igre. Oni se ne prilagođavaju rivalu, posebno kad igraju kod kuće. Ne znam koliko ovde više ima tajni.

Vladan Milojević nije želeo o suđenju.

– Nije mesto ni vreme da pričamo o tome.

Tema su bile i povrede El Fardua Bena i Milana Pavkova.

– Sigurno, čim nemate neke igrače koji nisu u timu zbog povreda to vam otežava posao. To ne sme da bude alibi. Nikada se nisam bavio izgovorima u životu. Imam odlične igrače, oni su orni i spremni. Stariji treneri kažu – najbolji igrač je zdrav igrač. Ben i Pavkov su pokušali – nisu mogli. I da su mogli, bio bi veliki rizik.

O stanju terena ‘Parken’ stadiona koji je očajan.

– Nisam se obazirao na to. Imaćemo sad trening, pa ćemo da se adaptiramo. Moguće je da su imali trening pre nas.

Cilj Crvene zvezde je da se postigne gol, nije bitan način.

– Mi moramo da postignemo gol, nijedna utakmica nije bila slična. Ne znam koji scenario bi mogao da bude. Izaći ćemo maksimalno. Penale vežbamo na treningu, ali nismo ih specijalno uvežbavali. Ako dođu – došli su. Ne razmišljamo o tome – istakao je Vladan Milojević.