3
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

MILOŠEVIĆ: O tome kako smo doveli Asana mogu knjigu da napišem, Suma tek na 70 posto, čekamo još pojačanja…

Objavljeno: 11.08.19 u 14:01

Preporođeno igra Partizan od početka ove sezone, a velike zasluge za to nosi Savo Milošević.

Navijači su dugo čekali Takumo Asana, a kupio ih je za 45 minuta na terenu. Velike nade polažu ‘Grobari’ u Asana, a na njegovom dovođenju radio je Savo Milošević. Trener Partizana otkrio je za ‘Sportski žurnal‘ kako je uspeo da izdejstvuje transfer Japanca.

Mogu o tome da napišem knjigu! Do Japanca sam došao preko prijatelja zaposlenog u švajcarskoj agenciji, ozbiljnoj, čiji je on, takođe, klijent. Te, njihova spona sa Arsenalom, klubom čiji je bio član… Komplikovana priča, imao je još godinu ugovora, Tobdžije nisu mogle više da ga pozajmljuju, morao je da se napravi definitivan dogovor… Da vam ne pričam cifru koju je prvo Arsenal tražio! Međutim, nismo odustali, rizikovali smo čekajući neka pojačanja. Dovoditi igrače samo da biste to učinili, ili ih angažovati sa sumnjom – to ništa ne znači. Znali smo čim raspolažemo, kakva nam je baza i šta nedostaje. Napravili smo rez već na početku – svi ste vrteli glavom, javnost i mediji, zbog nekih koje smo precrtali. Čekali smo to što može da nam nadgradi postojeće, ne poremeti to što imamo. I, samo da znate, još uvek čekamo – istakao je Milošević.

Trener crno-belih je govorio i o Sejdubu Sumi koji ove sezone igra kao preporođen i daje ‘znake života’, te je konačno počeo da opravdava epitet koji mu je stavio Ivica Iliev.

– Prvi put smo pričali u klubu, u kancelariji, pred pripreme. Rekao sam mu da me ne zanima šta je bilo u prošlosti, znam kakav je igrač i šta očekujem od njega. I – da mi je važno šta on misli o tome, da li, uopšte, hoće. Suma, na osnovu tvog rada zaključiću da li si za Partizan! Shvatio je i Suma da mu je ovo poslednja godina ugovora i da mora da porazmisli šta i kako dalje, stoga – posložio je neke stvari i u glavi. Od uticaja je i to što smo mu stvorili ambijent – drugačiji od zatečenog kad je došao u klub, sve je to zajedno dalo rezultat. S tim, ovo je tek 70 odsto onoga što Suma može. Insistiraću na stotki – zaključio je Milošević.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter