Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oglasio se u izjavi za HotSport povodom reči Dragiše Binića da ‘Takuma Asano nije igrač za ozbiljan fudbal’.

Legenda Crvene zvezde je ‘podigla prašinu’ izjavom o najzvučnijem pojačanju Partizana ovog leta.


Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji ‘jedan na jedan’. Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu – rekao je, između ostalog, Dragiša Binić.

Zbog toga je stigla reakcija iz Humske, tačnije od strane potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, koji je u izjavi za HotSport oštro odgovorio nekadašnjem Zvezdinom asu.

– U paničnom strahu kako opravdati najskupljeg igrača u istoriji fudbala na ovim prostorima, interkontinentalnog ‘idi mi – dođi mi napadača, latio se, ničim izazvan, Dragiša Binić da ocenjuje igrače Partizana. U svojoj oholoj taštini neznanja i neukosti, sebi, sa mesta člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja, on dozvoljava da se bavi performansama igrača jednog kluba – počeo je Vuletić.

– On ne radi ono što mu je nadležnost – pa do danas, još u martu izglasana Radna grupa za uvođenje VAR tehnologije nije ni otpočela sa radom i liči da nikad neće – naglasio je potpredsednik crno-belih.

Binić je svojevremeno važio za najbržeg igrača na fudbalskoj sceni, a za Asana kome je brzina najveći adut, rekao je da ‘nije brz, nego samo hitar’.

Vuletić je posebno apostrofirao reči Binića da je nedavno pričao sa Marčelom Lipijem, koji je navodno radio sa Asanom, i za koga je Italijan rekao da nikada ne bi u njegovom timu bio ni među rezervama.

FOTO: Instagram /pfcbg

– On se, u velikom naporu kognicije, bavi razlikovanjem sinonoma ‘brz’ i ‘hitar’ isto koliko bi razlikovao termine ‘glup’ i ‘neinteligentan’.
On baštini tradiciju izmišljanja nekih medijskih poslenika, pa ističe kako je Marčelo Lipi (koji je radio kao trener u Kini) tvrdio da je Asano (Japanac koji nikad nije igrao u Kini) toliko limitiran ‘da ga nikad ne bi video ni u rezervama svog tima, ali je morao da ga zbog marketinga ubacuje’.

Takuma Asano je igrao za japansku Sanfrese Hirošimu do 2016. godine (60 nastupa), a potom je prešao u Arsenal, gde nije upisao nijedan nastup zbog problema sa radnom dozvolom, pa je išao na pozajmice u nemačke timove Štutgart i Hanover. Reprezentativac Japana bio je 18 puta.

Marčelo Lipi, sa druge strane, nikada nije radio u Japanu. Bivši trener Intera i Juventusa je od 2012. do 2014. godine trenirao kineski Gvangžu Evergrande, a od 2016. godine je selektor fudbalske reprezentacije reprezentacije Kine.

– Bez želje da se Dragiši objasni da je za kvalitetnu izmišljotinu neophodno bar osnovnoškolsko obrazovanje i razlikovanje japanskih ostrva od Kine, ovde se postavlja pitanje po kom osnovu i sa kojim mandatom od Disciplinske komisije FSS već osuđivani Dragiša se bavi jednim klubom sa mesta člana IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja?!? – pita se Vuletić i zaključuje:

– Deluje da je to identično nespojivo kao njegovo (ne)poznavanje elementarne sintakse i geografije, u kombinaciji sa oskudnom maštom.
Da se bar rukovodi Dekartovom mišlju ‘scio me nihil scire’ (znam da ništa ne znam) bilo bi nešto manje tragično. Ovako mu ostaje samo ‘ora et labora’ – da moli i radi – podvukao je Vladimir Vuletić u izjavi za HotSport.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on