27
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

VULETIĆEV ODGOVOR BINIĆU ZBOG ASANA: Brz i hitar se razlikuju kao glup i neinteligentan!

Objavljeno: 10.08.19 u 14:26

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oglasio se u izjavi za HotSport povodom reči Dragiše Binića da ‘Takuma Asano nije igrač za ozbiljan fudbal’.

Legenda Crvene zvezde je ‘podigla prašinu’ izjavom o najzvučnijem pojačanju Partizana ovog leta.

Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji ‘jedan na jedan’. Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu – rekao je, između ostalog, Dragiša Binić.

Zbog toga je stigla reakcija iz Humske, tačnije od strane potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, koji je u izjavi za HotSport oštro odgovorio nekadašnjem Zvezdinom asu.

– U paničnom strahu kako opravdati najskupljeg igrača u istoriji fudbala na ovim prostorima, interkontinentalnog ‘idi mi – dođi mi napadača, latio se, ničim izazvan, Dragiša Binić da ocenjuje igrače Partizana. U svojoj oholoj taštini neznanja i neukosti, sebi, sa mesta člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja, on dozvoljava da se bavi performansama igrača jednog kluba – počeo je Vuletić.

– On ne radi ono što mu je nadležnost – pa do danas, još u martu izglasana Radna grupa za uvođenje VAR tehnologije nije ni otpočela sa radom i liči da nikad neće – naglasio je potpredsednik crno-belih.

Binić je svojevremeno važio za najbržeg igrača na fudbalskoj sceni, a za Asana kome je brzina najveći adut, rekao je da ‘nije brz, nego samo hitar’.

Vuletić je posebno apostrofirao reči Binića da je nedavno pričao sa Marčelom Lipijem, koji je navodno radio sa Asanom, i za koga je Italijan rekao da nikada ne bi u njegovom timu bio ni među rezervama.

FOTO: Instagram /pfcbg

– On se, u velikom naporu kognicije, bavi razlikovanjem sinonoma ‘brz’ i ‘hitar’ isto koliko bi razlikovao termine ‘glup’ i ‘neinteligentan’.
On baštini tradiciju izmišljanja nekih medijskih poslenika, pa ističe kako je Marčelo Lipi (koji je radio kao trener u Kini) tvrdio da je Asano (Japanac koji nikad nije igrao u Kini) toliko limitiran ‘da ga nikad ne bi video ni u rezervama svog tima, ali je morao da ga zbog marketinga ubacuje’.

Takuma Asano je igrao za japansku Sanfrese Hirošimu do 2016. godine (60 nastupa), a potom je prešao u Arsenal, gde nije upisao nijedan nastup zbog problema sa radnom dozvolom, pa je išao na pozajmice u nemačke timove Štutgart i Hanover. Reprezentativac Japana bio je 18 puta.

Marčelo Lipi, sa druge strane, nikada nije radio u Japanu. Bivši trener Intera i Juventusa je od 2012. do 2014. godine trenirao kineski Gvangžu Evergrande, a od 2016. godine je selektor fudbalske reprezentacije reprezentacije Kine.

– Bez želje da se Dragiši objasni da je za kvalitetnu izmišljotinu neophodno bar osnovnoškolsko obrazovanje i razlikovanje japanskih ostrva od Kine, ovde se postavlja pitanje po kom osnovu i sa kojim mandatom od Disciplinske komisije FSS već osuđivani Dragiša se bavi jednim klubom sa mesta člana IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja?!? – pita se Vuletić i zaključuje:

– Deluje da je to identično nespojivo kao njegovo (ne)poznavanje elementarne sintakse i geografije, u kombinaciji sa oskudnom maštom.
Da se bar rukovodi Dekartovom mišlju ‘scio me nihil scire’ (znam da ništa ne znam) bilo bi nešto manje tragično. Ovako mu ostaje samo ‘ora et labora’ – da moli i radi – podvukao je Vladimir Vuletić u izjavi za HotSport.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

27 Komentara

  1. Jel taj govor mrznje Dragisa govoris kao funkcioner cz ili FSS ne bi trebalo da mrzis bilo koji klub koji donosi u Srbiji igrajuci I pobedjivanju u Evropi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije problem što je „ovo“ jedan od rukovodilaca Partizana, njima priliči ovakav jedan. Problem je što je „ovo“ profesor na fakultetu a ne zna ko je rekao znam da ništa ne znam. A to se uči u čini mi se drugoj godini srednje škole. Ovaj „profesor“ NE ZNA NIŠTA.

    0
    0
    Odgovori
  3. Eto objasnjenja, ukratko: I Dragisa nije glup, samo je neinteligentan, sta da radimo i takvih na svet ima.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ono kad profesor prava brz i hitar, objasnjava bivsem fudbaleru i Evropskom sampionu, sta je dobar fudbaler. A taj Lipi sram ga bilo, ko mu daje za pravo da komentarise igraca iz Japana, ako on radi u Kini!? Iako ne vidim sta Binic ima da komentarise Asana, jos manje vidim potrebu i logiku da Vuletic komentarise bilo sta vezano za fudbal!

    0
    0
    Odgovori
    • Ti stvarno mislis da je Lipi pricao sa binicem o Asanu. Pa njega je binic jedino video na tv. Sta ima funkcioner FSS da kometarise igeaca Partizana. Sigurno je bio mamuran pa ga navatali na brzinu.

      0
      0
      Odgovori
    • Ne čitaš komentar rekao je da ga je Lipi trenirao ne lupetaj leba ti isti si ko ovaj binić najbolje kasačko grlo, sad matora izlapela raga.

      0
      0
      Odgovori
  5. Vreme će pokazati ko je u pravu, zar ne?
    Iako postoji razlika zmeđu glupog i neinteligentnog, vas dvojica ste, rekao bih… slični.

    0
    0
    Odgovori
    • Binic ima pravo(i obavezu) da komentarise svakog igraca,jer je to ono cime se bavi celog zivota.sa .druge strane uvazeni (da li) profesor nikad nije dobio fudbalsku loptu ni za rodjendan.u redove ove kvazi tvorevine ustaskog i komunistickog establismenta posle barija pojavila se bolest za koju nauka jos uvek nije odredila dijagnozu.

      0
      0
      Odgovori
  6. ..ili „Hrom“ i „Copav“..?! .!. XXAAXXAA .!. SVI ooodlicno znamo sta je po sredi i ko je „Scenarista“ ili „Reziser“ bininog ‘Napada’ na Partizanovo pojacanje,koji je odmah na veoma vaznom debiju postigao GOL, i sta TEKKK mogu da ocekuju cRVENI RENT-A-CAR NARIKACI U DERBIJU od HITROGGG SAMURAJJJJA..?! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Zbog cega takav stav o binicu.pricamo o coveku koji je bio nenormalno brz u ono vreme.sigurno da ne moze vuletic da da poredjenje sa asanom kad je to osoba koja nije ni za autobusom potrcala u zivotu.o fizionomiji asana binic je u pravu.malo brzi stoper ili flaster na njemu ce ga izbaciti iz ritma.nema snagu.a tehnika mu je prosek.e sad opet meni se npr kao zvezdasu jako svidja njegova glad za golom.mozda uz malo vise rada na zavrsnici to bude sasvim ok.i ne ne plasim se kao zvezdas njegovih kvaliteta na derbiju jer verujem u nase igrace.partizan mora da igra ligu evrope.moramo zajedno do ta dva mesta u ligi sampiona.posebno pohvale za ovog omladinca ,mislim da bese stevanovic.novi as je na vidiku.a profa i bina bolje da se manu naseg fudbala.muka mi je vise od prepucavanja.ko nije skapirao sta nam znace ova i sledeca godina u evropi vec se bavi klubastvom i licnim interesom treba da se zapita sta ce u fudbalu

      0
      0
      Odgovori
  7. Ne moze da prodje jedan intervju bez latinskih izreka. Zvezdas sam ali Partizan ne zasluzuje da ga vode neznalice kao sto su Vuletic, vucelic i vazura….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter